joi, 28 februarie 2013

SECRETUL SCULPTURII DE LA C.I.A.


Kryptos e o sculptura in bronz, cu inaltimea de trei metri, sugerand o fila de carte. In ea sunt decupate 1738 de litere, repartizate in patru blocuri distincte. Primele doua cuprind mesajele propriu-zise, iar celelalte doua, codul sau codurile de folosit in decriptare. Sanborn, ajutat in codificare de Edward Scheidt, un criptolog la pensie al Agentiei, a creat ghicitoarea din Kryptos, acum mai bine de 20 de ani.
Sculptorul a castigat in anii 80 o competitie pentru crearea unei lucrari de arta, care urma sa fie plasata in curtea noului sediu al C.I.A. Castigatorul primea 250.000 de dolari pentru lucrarea selectionata, care trebuia sa transmita „sentimente de speranta si stare de bine”. Nimeni nu s-a gandit pe atunci ca lucrarea lui Sanborn va provoca si reversul, dand multora dureri de cap. Echipe intregi de specialisti, dar si dezlegatori amatori de ghicitori si enigme, cauta mesajul ramas inca secret.
Trei dintre cele patru mesaje au fost decriptate in 1999, in total 768 de semne grafice. Aparent, cele trei texte nu au nici o legatura intre ele: unul e de factura poetica, apartinand se pare chiar lui Sanborn. Al doilea indica plasarea unor informatii, dandu-se coordonatele geografice, ce corespund chiar zonei din jurul sculpturii de la CIA. Al treilea text descifrat face parte din lucrarea unui egiptolog, care a deschis, in 1922, mormantul lui Tutankhamon.
1) BETWEEN SUBTLE SHADING AND THE ABSENCE OF LIGHT LIES THE NUANCE OF IQLUSION
2) IT WAS TOTALLY INVISIBLE HOWS THAT POSSIBLE ? THEY USED THE EARTHS MAGNETIC FIELD X THE INFORMATION WAS GATHERED AND TRANSMITTED UNDERGRUUND TO AN UNKNOWN LOCATION X DOES LANGLEY KNOW ABOUT THIS? THEY SHOULD ITS BURIED OUT THERE SOMEWHERE X WHO KNOWS THE EXACT LOCATION ? ONLY WW THIS WAS HIS LAST MESSAGE X THIRTY EIGHT DEGREES FIFTY SEVEN MINUTES SIX POINT FIVE SECONDS NORTH SEVENTY SEVEN DEGREES EIGHT MINUTES FORTY FOUR SECONDS WEST X LAYER TWO
3) SLOWLY DESPARATLY SLOWLY THE REMAINS OF PASSAGE DEBRIS THAT ENCUMBERED THE LOWER PART OF THE DOORWAY WAS REMOVED WITH TREMBLING HANDS I MADE A TINY BREACH IN THE UPPER LEFT HAND CORNER AND THEN WIDENING THE HOLE A LITTLE I INSERTED THE CANDLE AND PEERED IN THE HOT AIR ESCAPING FROM THE CHAMBER CAUSED THE FLAME TO FLICKER BUT PRESENTLY DETAILS OF THE ROOM WITHIN EMERGED FROM THE MIST X CAN YOU SEE ANYTHING Q (?)
Textul care cuprinde al patrulea mesaj e cel mai scurt. Desi are doar 97 de litere, el a ramas o enigma. In noiembrie 2010, cand sculptura a implinit 20 de ani, iar autorul ei 65, Sanborn s-a gandit sa dea un indiciu de rezolvare. El a spus ca, odata decodata, succesiunea de litere de pe pozitia 64-69 din textul nedecriptat, NYPVTT, devine BERLIN.
Artistul ar mai fi spus cu umor, ca la nevoie, peste 10 ani, va mai da un indiciu. El insa nu stie daca va mai trai atatea decenii, pana cand puzzle-ul va fi rezolvat. Totusi, pentru cazul in care s-ar intampla sa-si ia cu el in mormant secretul, mai exista cineva, un prieten al sau, care cunoaste cateva litere si poate ajuta la dezlegarea ghicitorii, mai departe. Nu stim daca, prin acest prieten, Sanborn se refera la William Webster, fost sef la C.I.A.
Cele 91 de litere finale nu sunt insa totul. Odata deslusit ultimul mesaj, toate cele patru, impreuna, dau o noua sarcina de rezolvat. Kryptos ramane o provocare.
 
SURSA- http://romaniapress-misterelelumii.blogspot.ro

miercuri, 27 februarie 2013

MISTERUL BUNCARELOR SUBTERANE

 


Exista zvonuri ca in toata lumea se construiesc cu frenezie buncare subterane. In SUA, se spune, se construiesc 2 baze subterane pe an iar pina in prezent exista deja in jur de 140. In toata lumea ar fi in jur de 1.500. In America ele sint denumite DUMB (Deep Underground Military Bases) iar primele dintre ele au fost construite in anii ‘40 ai secolului trecut. Unii oameni care pretind ca au intrat in astfel de baze spun ca suprafetele acestora au dimensiuni impresionante care ating marimea unui oras de dimensiuni medii. Multe dintre DUMB-uri sint legate intre ele prin tuneluri prin care circula trenuri pe perna magnetica, ce pot atinge viteze de 2000 km/h. In SUA, s-a constatat ca DUMB-urile sint construite, in special, in zona unor obiective strategice, cum ar fi baze militare, sedii DHS (un departament federal care se ocupa cu protejarea tarii impotriva atacurilor teroriste si a dezastrelor naturale) sau celebra zona Area 51. Cum e posibil sa fie construite asa de multe locatii subterane si atit de multe tuneluri care insumeaza mii de kilometri lungime? Ei bine, americanii se pare ca ar dispune de o masina de produs tuneluri care functioneaza cu energie nucleara si foloseste laserul pentru a “sapa” pe sub pamint. Am pus in ghilimele cuvintul “sapa” deoarece nu e vorba propriu-zis de o sfredelire a pamintului ci de … o topire a lui.
Cu ajutorul reactorului nuclear, masina dezvolta o temperatura de 1000 de grade Celsius cu care topeste pamintul si rocile pe care le intilneste in cale. In acest fel se creaza si peretii tunelului care, in faza finala, au un aspect sticlos si sint foarte duri. Un alt avantaj al acestui mijloc de produs tuneluri este ca nu lasa in urma deseuri sau moloz, care sa trebuiasca sa fie scoase in exterior cu benzi rulante, trenulete sau camioane.
Nuclear Subterrene, cum se cheama masina, poate produce tuneluri de peste 12 metri diametru intr-un ritm de pina la 10 kilometri pe zi. Da, ati inteles bine, 10 (zece) kilometri de tunel pe zi.
O astfel de masina costa 13 milioane de dolari. Nu se stie de cite astfel de masinarii dispune SUA. La construirea unui singur DUMB lucreaza intre 10.000 si 18.000 de americani. Costul realizarii unui oras subteran se ridica in jur la 20 miliarde de dolari. Banii investiti in asemenea structuri se spune ca ar proveni din asa-zisul Buget Negru, din care sint finantate proiectele secrete. Se apreciaza ca in 2009, Bugetul Negru al SUA ar fi fost de 50 de miliarde de dolari.
Asadar, sume imense de bani se investesc in aceste orase subterane. Intrigant este faptul ca ele se construiesc in secret, daca se construiesc. De ce? Care e scopul lor? E normal ca orice guvern din lume, orice presedinte de stat, sa poata dispune de un astfel de buncar, baza subterana, pentru a se refugia in cazul unui razboi, unui cataclism natural. E logic! Dar, numai SUA ar dispune de 140 de DUMB-uri! Pentru cine? Pentru ce?
Se prefigureaza vreo catastrofa naturala planetara? Vreun razboi nuclear? Vreo schimbare climatica dramatica? Este real acel plan de reducere a populatiei umane cu 90%? .
Daca este sa judecam rational, orasele subterane vor constitui o alternativa in viitor. Ele sint ferite de capriciile vremii. Nu sint afectate de vinturile puternice ale uraganelor, nu sint afectate de inundatii , de zapezi care sa blocheze traficul . Nici radiatiile ultraviolete nu mai pot fi o problema pentru locuitorii unui oras subteran. Exista multe avantaje!
Daca mijloacele de realizare a oraselor subterane au atins performantele prezentate mai sus, de ce nu se vorbeste despre macar proiectul unui astfel de oras? Japonezii ar fi printre primii interesati sa construiasca asa ceva, la criza de suprafete de teren in care se afla.

SURSA- .badpolitics.ro

luni, 25 februarie 2013

MESAJUL SECRET AL LUI MICHELANGELO DIN CAPELA SIXTINA

Mesajul secret al lui Michelangelo din Capela Sixtina

Mesajul secret al lui Michelangelo din Capela Sixtina: juxtapunera creierului uman peste imaginea lui Dumnezeu



Traducere dupa R. Douglas Fields,




“La varsta de 17 ani incepea sa disece cadavre din cimitirul bisericii , iar la 33 de ani sa picteze tavanul Capelei Sixtine din Roma (1508-1512). Este vorba de Michelangelo Buonarroti (1475–1564), recunoscut in toata lumea pentru geniul sau de pictor, sculptor si architect. Pe langa aceste preocupari el era in taina si anatomist, secret pe care a incercat mereu sa-l ascunda, distrugandu- si aproape toate schitele si notitele cu desenele anatomice pe care le realizase. Acum, dupa aproape 500 de ani de la desenarea lor, ilustratiile sale anatomice au fost gasite, pictate in mod ascuns pe tavanul Capelei Sixtine, peste reprezentarile antropomorfe ale lui Dumnezeu. El le-a ascuns astfel in mod inteligent de ochii Papei Iulius al II-lea si de simtul critic dezvoltat al numerosilor slujitori bisericesti, istorici si iubitori de arta. Cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns Ian Suk si Rafael Tamargo, experti in neuroanatomie la Universitatea de Medicina “Johns Hopkins” din Baltimore – Maryland, si pe care au publicat-o in periodicul lor – “Neurosurgery” (Neurochirurgia) , Vol. 66, No. 5, pp. 851-861.



In 1990, fizicianul Frank Meshberger a publicat un articol in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, afirmand ca a decodificat scena Crearii lui Adam de catre Dumnezeu, localizata in centrul tavanului Capelei Sixtine, ca fiind ilustrarea anatomica perfecta a creierului uman in sectiune transversala. Meshberger sugera ca Dumnezeu era reprezentat infasurat cu o manta ce reprezenta creierul uman, ca sa arate faptul ca Dumnezeu l-a inzestrat pe Adam nu doar cu viata, dar si cu inteligenta umana suprema. Acum, in alt panou de pe tavanul capelei, la scena Separarii de catre Dumnezeu a luminii de intuneric, Suk si Tamargo au gasit ceva mai mult. Legand centrul pieptului de gat din reprezentarea antropomorfa a lui Dumnezeu, cercetatorii au descoperit ca se formeaza imaginea maduvei spinarii si a tulpinii creierului. Sa fie oare tavanul Capelei Sixtine un puzzle de 500 de ani, care doar acum incepe sa se descopere lumii? Ce vroia Michelangelo sa spuna atunci cand, in imaginea lui Dumnezeu, a pictat cutia vocala de la gat ca o tulpina de creier? Este aceasta un sacrilegiu sau un omagiu? Ca sa termine plafonul Capelei Sixtine i-au trebuit patru ani si cand a inceput pictarea capelei, el a luat-o dinspre est spre vest, incepand de la intrarea in capela si terminand deasupra altarului. Ultima scena pe care a pictat-o a fost scena Separarii de catre Dumnezeu a luminii de intuneric, adica tocmai cea la care facem referire in articol, unde se presupune ca a pictat, deasupra altarului, tulpina creierului, ochii si nervii optici in forma gatului lui Dumnezeu.
]


De mult timp criticii de arta si istoricii s-au mirat, in fresca aceasta, de iregularitatile anatomice neobisnuite ale gatului din reprezentarea lui Dumnezeu, precum si a umbrelor puse invers. Chipurile din fresca sunt luminate diagonal, de jos inspre stanga, dar gatul, evidentiat (inseninat) de parca ar fi pus in lumina reflectoarelor, este luminat drept si usor spre dreapta. Cum se poate impaca gandul ca cel mai mare anatomist si portretist sa fie asa de neindemanatic in reprezentarea lui Dumnezeu tocmai deasupra altarului? Cei doi cercetatori afirma ca nu este vorba de o pura intamplare sau neindemanare din partea artistului, ci mai degraba e vorba de un mesaj codificat. Ei mai spun ca in nicio alta reprezentare anatomica Michelangelo nu a facut gatul asa cum este el pictat pe tavanul Capelei Sixtine, ci de fiecare data gaturile erau pictate perfect dpdv anatomic. Daca se suprapune imaginea anatomica a creierului uman peste fresca in cauza a lui Michelangelo se pot observa multe linii si contururi asemanatoare.


Mai este ceva neobisnuit la aceasta fresca. Roba lui Dumnezeu se unduie intr-un mod ciudat atunci cand acopera centrul pieptului. Nicaieri nu mai este reprezentata asa, ea dand impresia ca desparte in mod egal in doua parti pieptul. Cercetatorii spun ca aceasta seamana cu maduva spinarii care leaga creierul de coloana. Cand aceasta ajunge la gat face niste bucle care seamana cu nervii optici de la cei doi ochi, asa cum Leonardo da Vinci i-a ilustrat in 1487. Michelangelo era contemporan cu Leonardo si fiecare dintre ei se familiarizase cu munca celuilalt. Sunt oare acestea mesaje secrete sau e vorba de un test Rorshach, in care fiecare om in parte ii da o interpretare personala imaginii? Michelangelo a mai pictat si alte organe pe tavan, confrom studiilor specialistilor, cum ar fi de exemplu rinichii, acesta fiind familiarizati cu ei, deoarece suferea de pietre la rinichi.



Sa fie vorba, asadar, in scena Separarii de catre Dumnezeu a luminii de intuneric, de un comentariu artistic asupra conflictului dintre religie si stiinta?… prentu ca atunci era epoca cand monahul Copernic a fost denuntat de catre Biserica, deoarece a teoretizat faptul ca pamantul se invarte in jurul soarelui si nu invers. Era perioada in care autoritatea Bisericii Catolice se lupta cu rezultatele experimentelor stiintifice, si, de asemenea, era perioada de conflicte intense dintre protestanti si catolici. Nu e niciun secret ca relatia lui Michelangelo cu Biserica Catolica devenise tensionata. Artistul era un om simplu, dar incepuse sa deteste opulenta si coruptia din Biserica Catolica. In mai multe locuri ale operei sale artistice el si-a facut autoportretul, infatisandu- se in general ca un om torturat. Astfel, a dat propria lui fata chipului Sfantului Bartolomeu, infatisat la Judecata de Apoi la picioarele Mantuitorului si purtand in mana lui stanga propria-i piele (aluzie la martiriul sfantului, care a fost jupuit de viu). A doua reprezentare a chipului sau se regaseste in scena decapitarii lui Holofern, dupa ce Iudita l-a sedus.


Michelangelo a fost o persoana evlavioasa, dar mai tarziu a dezvoltat o credinta in spiritualism, pentru care a si fost condamnat de papa Paul al IV-lea. Principala doctrina a spritualismului era aceea ca Dumnezeu poate fi abordat in mod direct, nemijlocit, fara ajutorul Bisericii. Cand papa Paul al IV-lea a incercat sa interpreteze scena Judecatii de Apoi a lui Michelangelo, pictata de acesta la 20 de ani de la terminarea tavanului Capelei Sixtine, a considerat-o defaimatoarea la adresa Bisericii Catolice, deoarece Iisus si cei din jurul lui erau pictati stand in dialog direct cu Dumnezeu, fara sa mai aiba nevoie de ajutorul Bisericii. Papa a suspendat atunci pensia lui Michelangelo si a pus sa fie pictate frunze de smochini peste nudurile pictate in fresca. Conform dorintei lui Michelangelo, trupul acestuia nu a fost ingropat in pamantul Vaticanului, ci tocmai intr-un mormant la Florenta.


Poate ca picturile lui Michelangelo din Capela Sixtina nu arata ca Dumnezeu ii da inteligenta lui Adam, ci ca inteligenta umana, observatia şi organul care le face posibile, sunt conduse direct de catre Dumnezeu, fara ajutorul Bisericii [Catolice]. Exista insa loc de mai multe interpretari, pe care cu timpul noile descoperiri le vor deslusi. Poate ca nu o sa aflam niciodata adevarul, dar un lucru este cert: in scena Separarii de catre Dumnezeu a luminii de intuneric maiestria lui Michelangelo reuseste sa imbine lumea artei, religiei, stiintei si credintei intr-o opera de arta provocatoare si coplesitoare, care ar putea fi si o oglinda”.


SURSA-ESOTERISM.RO

sâmbătă, 23 februarie 2013

CUM SE SPUNE-"TE IUBESC!"

Dictionar Ziua Indragostitilor: Cum se spune TE IUBESC ?

Dictionar Te iubescCum se spune TE IUBESC intr-una din limbile pamantului? Un dictionar ad-hoc pentru Ziua Indragostitilor ar arata asa:

Africana - Ek is lief vir jou!
Albaneza - Te dua!
Araba - Ohiboke - Nohiboka
Armeana - Yes kez si'rumem!
Basca - Maite zaitut!
Bengali - Ami tomake bahlobashi!
Bosniaca - Volim te!
Bulgara - Obiceam te!
Catalana - T'estimo!
Sarbo-croata - Volim te!
Ceha - Miluji tev!
Coreana - Dangsinul saranghee yo!
Croata - Ljubim te!
Daneza - Jeg elsker dig!
Ebraica - Anee ohev otakh - Anee ohevet otkha
Engleza - I love You!
Esperanto - Mi amas vi!
Estona - Mina armastan sind!
Filipineza - Mahal kita!
Finlandeza - (Md) rakastan sua!
Franceza - Je t'aime!
Galeza - Rwy'n dy garu di!
Galiciana - Querote!
Germana - Ich liebe dich!
Greaca - S'ayapo!
Hawaiiana - Aloha wau ia 'oe!
Hindi - Mai tumase pyar karata hun!
Islandeza - Eg elska thig!
Indoneza - Saya cinta padamu!
Irlandeza - t'a gr'a agam dhuit!
Italiana - Ti amo!
Japoneza - Kimi o ai shiteru!
Keniana - Tye-mela'ne!
Koreana - Dangsinul saranghee yo!
Latina - Te amo!
Libaneza - Bahibak!
Lituaniana - As tave myliu!
Malaeziana - Saya cintamu!
Mandarina - Wo ai ni!
Norvegiana - Jeg elsker deg!
Olandeza - Ik hou van je!
Persana - Tora dost daram!
Poloneza - Kocham ciebie!
Portugheza - Eu te amo!
Punjabi - Main Tainu Pyar Karna!
Romana - Te iubesc!
Rusa - Ya tyebya lyublyu!
Sanskrita - Twayi snihyaami!
Sarba - Volim te!
Slovaca - Lubim ta!
Slovena - Ljubim te!
Spaniola - Te quiero!
Swahili - Nakupenda!
Suedeza - Jag dlskar dig!
Thailandeza - Khao Raak Thoe!
Turca - Seni seviyorum!
Ucraineana - Ya tebe kokhayu!
Ungara - Szeretlek!
Urdu - Main tumse muhabbat karta hoon!
Vietnamaza - Toi yeu em!
Yiddish - Kh'hob dikh lib!
Zulu - Ngiyakuthanda!
Welsh - 'Rwy'n dy garu di!

SURSA- scienceline.ro

duminică, 17 februarie 2013

MISTERIOASELE BISERICI DE LA LALIBELA-ETIOPIA

Lalibela și bisericile cioplite în piatră

1
    Micutul oras Lalibela, situat in Etiopia, este caminul unora dintre cele mai impresionante locasuri de cult din lume: acestea sunt 11 biserici sapate in piatra, fiecare dintre ele fiind sapate dintr-un bloc unitar de granit, acoperisul situandu-li-se la nivelul solului.
2
     Prezenta acestor minunatii face din oraselul etiopian – extrem de simplu – un important punct turistic. In afara acestor bisericute, oraselul nu atrage cu nimic privirile pelerinilor, caci este plin de praf, fara vehicule sau statii de alimentare, fara drumuri pavate si abia recent dotat cu electricitate. In Lalibela, simplitatea este la ea acasa.
3
       Dintre cei 8-10 mii de locuitori ai orasului Lalibela, peste o mie sunt preoti. Cultul religios alcatuieste punctul central al vietii de zi cu zi al orasului. Acesta se manifeste in procesiuni regulate, slujbe lungi si cantari si dansuri in grup. Toate acestea, alaturi de minunata arhitectura a bisericilor si de simplitatea vietii, fac din orasul Lalibela un loc rupt de timp, invaluit de o atmosfera aproape biblica.
4
      Orasul Lalibela era cunoscut in vechime sub denumirea de Roha. Vechiul nume a fost inlocuit de cel actual in secolul al XII-lea, in momentul in care regele Lalibela a hotarat saparea minunatelor biserici ce uimesc pana si astazi.
5
      Dintre cei 8-10 mii de locuitori ai orasului Lalibela, peste o mie sunt preoti. Cultul religios alcatuieste punctul central al vietii de zi cu zi al orasului. Acesta se manifeste in procesiuni regulate, slujbe lungi si cantari si dansuri in grup. Toate acestea, alaturi de minunata arhitectura a bisericilor si de simplitatea vietii, fac din orasul Lalibela un loc rupt de timp, invaluit de o atmosfera aproape biblica.
6
        Orasul Lalibela era cunoscut in vechime sub denumirea de Roha. Vechiul nume a fost inlocuit de cel actual in secolul al XII-lea, in momentul in care regele Lalibela a hotarat saparea minunatelor biserici ce uimesc pana si astazi.
7
Numele tinutului Lalibela vine de la regele Lalibela care a domnit intre anii 1167 – 1207 si a fost cel mai notabil conducator din dinastia Zagwe. Sute de ani au trecut de atunci dar regele Lalibela a ramas si astazi in istorie datorita constructiilor acestor biserici in piatra de o frumusete inimaginabila. Conform legendei, un nor de albine l-au inconjurat pe micul print atunci cand s-a nascut si au ales pentru el numele de Lalibela care inseamna “ albinele ii recunosc suveranitatea”, acceptandu-l ca rege atunci cand va fi creste.
9
   Acest lucru a atras gelozia fratelui sau mai mare, regele Harbay, care a incercat sa il otraveasca. In timp ce se afla sub influenta otravii, Lalibela a fost dus de catre ingeri in Ceruri unde Dumnezeu i-a dat instructiuni sa construiasca un Nou Ierusalim cu biserici intr-un stil unic.Totodata, Dumnezeu i-a spus sa nu se teama pentru viata sa caci este sub protectia Lui, cu o misiune clara de a construi aceste biserici.
10
   Dupa 3 zile de comunicare divina, Lalibela s-a reintors la viata si a acceptat tronul de la fratele sau si el povatuit in acest timp de Dumnezeu sa abdice in favoarea fratelui mai mic. Impreuna fratii au calatorit in orasul Roha si au inceput constructia bisericilor. Ajutati de ingeri si de Sf.Gabriel, acestia au construit 11 biserici extraordinare de-a lungul a 25 de ani. Biserica Ortodoxa Etiopiana l-a canonizat pe rege mai tarziu si a schimbat numele orasului din Roha in Lalibela.
11
  12Bisericile din Lalibela sunt printre cele mai extraordinare creatii arhitecturale facute de om. Fiecare biserica este sculptata, interior si exterior, direct in stanca. Acest model de constructie nu era nou in Etiopia, insa regele Lalibela a adus un plus in arhitectura bisericilor ridicandu-le la nivel de arta.Exista doua tipuri de biserici: unele rupestre, care sunt taiate direct in stanca fiind parte componenta, si altele monolitice care sunt taiate astfel incat formeaza o cladire separata de stanca din care au fost cioplite iar de jur imprejur sunt incercuite de un sant ce le separa de stanca mama.Metoda de constructie a fost probabil saparea unor santuri direct in stanca, apoi incet, incet, sculptata piatra pentru a crea exteriorul si interioriorul cladirilor. Tunele ca un labirint unesc mai multe biserici intre ele, iar peretii canalelor si al curtilor interioare contin gauri si camere pline cu mumii ale calugarilor piosi si ale pelerinilor. Bisericile sunt in folosinta pana in ziua de astazi si multe dintre ele sunt pline cu picturi murale biblice de o frumusete rara.
13
    Bisericile de piatra din Lalibela nu sunt construite, ci sapate, excavate. Fiecare biserica a fost lucrata sapandu-se, in primul rand, un sant adanc in jurul zonei cu pricina, iar mai apoi, cu multa minutiozitate s-a trecut la saparea interiorului blocului de piatra ramas in centru. Cea mai incapatoare biserica este inalta de 12.50 metri. Toate lucrarile au fost realizate cu ciocanul si cu dalta, performanta ce uimeste chiar si dupa 800 de ani.
O traditie populara marturiseste ca, in fiecare noapte, cand mesterii mergeau sa doarma, ingerii coborau si continuar lucrarea acestora pana la dimineata. Una dintre bisericute, Bet Maryam, pastreaza o coloana din piatra pe care se vede chipul regelui Lalibela. La baza coloanei, regele a incizat secretele constuirii bisericutelor – aceste texte sunt scrise cu aur, iar asupra lor se pot uita decat preotii.
14
Intentia primara a regelui Lalibela, si anume aceea de a castiga de partea sa Biserica, a avut doua urmari neprevazute si impresionante: crearea unui loc sfant de o frumusete neegalata si cu o arhitectura unica in lume, si convertirea regelui la o viata religioasa.
Dupa 20 de ani de conducere, regele Lalibela a abdicat de la tron, ajungand eremit si intrand intr-o pestera unde manca numai radacini si legume. Pana in ziua de astazi, Biserica Etiopiana Crestina il priveste pe Regele Lalibele drept unul dintre cei mai mari sfinti ai ei.
15
     Acoperisurile bisericutelor din piatra se afla la nivelul solului, pe acestea ajungandu-se cu ajutorul unor mici podete de lemn. Bisericile sunt legate intre ele prin tunele si galerii sapate tot in piatra bruta a granitului. Coloanele din interiorul bisericutelor au fost usor tocite de catre mainile inchinatorilor.
16
    Bisericutele sapate in piatra bruta sunt, pe cat de simple, pe atat de frumoase. Dintre elementele de arhitectura, iei in evidenta ferestrele micute si firave sapate in peretii laterali, avand forme si dimensiuni diferite. Pe langa acestea mai gasim si cruci, svastici (motiv arhitectural religios din Rasarit) si broderii islamice. Cateva dintre biserici prezinta si picturi murale.
17


20w
SURSA-mozaiculstiintelor.ro

sâmbătă, 9 februarie 2013

APARITII MISTERIOASE ALE DIAVOLULUI IN ROMANIA

Aparitii misterioase ale Diavolului in Romania

Satul blestemat Silistea Buciumeni este un sat de munte blestemat sa arda vesnic. Pentru ca incepind cu anul 1911, nu a fost casa care sa nu fi ars. Oamenii spun ca flacarile apar de nicaieri, ca se despica pamintul si limbile de foc ies din adincuri, distrugind totul in calea lor, neputind fi stinse de apa. Pentru fiecare foc distrugator, pentru fiecare casa arsa sau hambar distrus, oamenii au pus in curte o cruce. Ca sa se stie ca acolo a fost focul ucigas si cine stie, poate in speranta ca focul nu va reveni. Sunt pline curtile oamenilor de cruci. Cei batrini isi aduc aminte ca napasta a pornit din senin, din cauza unui preot despre care se spunea, pe ascuns, ca s-ar ocupa cu lucruri nu tocmai curate si ca ar tine slujbe in cinstea Satanei. Apoi, intr-o zi, in timpul slujbei, din senin, preotul a inceput sa-i blesteme pe oameni: ”Arza-v-ar focul sa va arza... sa putreziti in cel mai intunecat colt al Iadului si focul cel vesnic sa va mistuie... sa nu va bucurati de bucate, asa cum nu ma bucur eu si piatra de piatra sa nu ramina din satul asta ci numai foc si scrum si cenusa.

Sa nu aveti parte de iertare si Diavolul sa va bata la poarta in clipa mortii si-n loc de mir si aghiazma sa aveti parte doar de foc si pucioasa... Si neam de neamul vostru sa nu cunoasca bucuria iubirii ci numai flacarile durerii si jalea...” Se spune ca in momentul blestemului, vintul s-ar fi iscat din senin si ar fi smuls usile de la biserica. Incotro au fost duse nimeni nu stie sa spuna, pentru ca nu au mai fost gasite niciodata. Nori negri s-au aratat deasupra satului si fulgerele au inceput sa loveasca biserica. Au luat-o oamenii la fuga care incotro, spre casele lor, iar preotul a ramas mai departe in biserica, boscorodind si blestemind continuu, de parca isi pierduse mintile. Citiva au mai apucat sa vada cum un fulger a aprins biserica si cum lemnul s-a aprins de jos in sus, nu de sus in jos, cum ar fi fost normal. Trei zile si trei nopti au stat norii deasupra satului si nimeni nu a avut curajul sa se apropie de biserica. Si-n tot acest timp biserica a ars si cenusa a fumegat, imprastiind un miros greu, de pucioasa. In a treia zi soarele s-a aratat din nou si oamenii si-au facut cruce si au mers sa vada ce s-a ales de biserica.

 Au mai gasit la fata locului numa o cruce de lemn, intoarsa in jos, cu niste litere ciudate scrise pe ea. La citeva zile dupa ce biserica a ars in marginea satului a aparut un ciine mare, negru, fara stapin. Nu au avut oamenii cum sa il alunge, pentru ca nimenea nu indraznea sa dea in el. Toti erau convinsi ca este Satan care venise sa-si pazeasca satul ce-i fusese dat de preot prin blestemul lui. De atunci, oriunde apare ciinele cel negru, gospodaria respectiva este lovita de foc. Unii spun ca l-ar fi auzit vorbind cu o voce grea, cavernoasa dar ca nu au inteles nimic din ceea ce spunea. De peste 90 de ani ciinele isi face aparitia din cind in cind si de fiecare data gospodaria respectiva este lovita de foc. Cu toate astea, oamenii nu pleaca de acolo, ca si cind o vointa mai puternica decit a lor ii tine pe loc. 

Satan, stapanul uitat al Pamintului 

Desi se vorbeste prea putin despre ele, sectele satanice sunt tot mai bine organizate si si-au inceput lupta nevazuta impotriva credintei celei adevarate. Buni psihologi, liderii acestor secte se folosesc de slabiciunile oamenilor si interpreteaza textele sfinte, inclusiv Biblia, dupa cum o cer propriile interese. Mai mult, ofera doritorilor un trai bun nu doar dupa moarte, ci din chiar aceasta viata. Ce le cer adeptilor lor? Doar sa-si traiasca viata asa cum vor si sa-l cinsteasca pe Satan. Sectele sataniste sustin ca ele lupta pentru a restabili credinta a ceea ce considera ei „adevaratul stapin al Pamintului”. Conform traditiilor sataniste, Satan ar fi imparatit peste Pamant in urma cu citeva mii de ani. Puterea sa ar fi fost uzurpata de Dumnezeul crestinilor si de Mintuitorul Iisus. Despre Biblie insasi se spune ca ar fi dedicata diavolului, cel putin in partea sa cu Vechiul Testament.


Pentru ca acolo, cititorul vede chipul unui Dumnezeu crud, razbunator, care pentru fiecare iertare pe care o da solicita anumite sacrificii din partea oamenilor si care blesteama semintiile pentru mai multe generatii. „Acesta este stapinul adevarat al Pamantului, imparatul pe care multi l-au uitat. Iisus nu este decit un uzurpator, un individ care le cinta in struna oamenilor, stiind ca acestia sunt caractere slabe. Pentru ca ce Creator ar permite creatiei sale sa-si faca rau unii altora si chiar sa se ierte pentru ceea ce fac? E clar ca numai cel care nu a participat la actul creatiei poate ierta cu atita usurinta distrugerea unei creatii care s-a faurit cu truda si singe”, sustine R. T., liderul unei secte sataniste. „Cind l-a creat pe om, Satan l-a facut din Pamant. A picurat singe din singele sau si a suflat peste el ca sa-i dea viata. Din cauza asta singele este cel mai important element al corpului, din cauza asta omorul este cea mai odioasa crima si nu poate fi iertata”. Conform principiilor sataniste, singurii care stiu adevarul sunt evreii, cei care nu l-au recunoscut pe Iisus ca Mantuitor.

Cat priveste minunile savirsite de Iisus, se spune ca la vremurile respective faceau parte din viata cotidiana, oamenii fiind cunoscatorii unor secrete acum uitate. Doar propaganda religioasa i-a atribuit puteri speciale si care, in realitate, nu erau apanajul unei singure persoane ci de ea beneficiau toti vrajitorii si magicienii. „Evreii au fost singurii care stiau ca iisus este un vrajitor impostor care si-a luat numele de Fiu al lui Dumnezeu. Si de aceea nu l-au recunoscut 

Marele preot este... minor

De cele mai multe ori, diavolul apare sub forma unor animale fioroase, dar nu o data, Ingerul Intunericului s-a aratat oamenilor in toata puterea sa, dindu-le sfaturi si porunci, pregatindu-i pentru timpurile care vor veni. O alta secta are lider spiritual un copil de nici 9 ani, care a fost ales de diavol pentru a-i duce poruncile catre oameni. Printul Intunericului i s-a aratat micutului cind acesta era in clasa I.  “Mergeam spre scoala. Era dimineata si intirziasem. La un moment dat, in fata mea a aparut un domn imbracat in negru, inalt, puternic. Am crezut ca vrea sa ma intrebe ceva si m-am oprit, dar cind m-am uitat la el mi s-a facut frica. Avea asa, niste ochi galbeni care straluceau si vorbea putin ragusit.”

La inceput, copilul s-a speriat, dar nu a putut sa fuga. Ceva parca il tintuise in ochi. Strainul l-a intrebat daca el crede in Dumnezeu. Cand copilul a spus ca da, l-a intrebat de ce crede in cineva pe care nu l-a vazut niciodata. Apoi a inceput sa vorbeasca urat despre Dumnezeu. Spunea ca Dumnezeu este hain, ca este un stapin rau, care da numai boli si durere, ca a fost atit de rau incit si-a sacrificat copilul, nu a vrut sa-i ajute si l-a lasat sa moara. “Spunea ca un Tata care si-a lasat copilul sa moara nu merita dragostea oamenilor. Si cred ca avea dreptate. Si mi-a mai spus ca si el e tata la mai multi copii si ca niciodata nu si-a lasat copiii sa fie batuti de altii si i-a ajutat. Ca lumea e rea si il condamna degeaba, ca el nu are coarne si coada cum spun preotii care sunt nise mincinosi ordinari... Mi-a spus ca ma asteapta si ca o sa aiba grija de mine, ca el ma iubeste si ca nu trebuie sa ma tem de nimic atita vreme cit el ma va ocroti.”.

Asta se intimpla in urma cu circa doi ani. De atunci, copilului i s-a aratat de mai multe ori diavolul si de fiecare data i-a vorbit de planurile lui de recucerire a lumii. Spunea ca Dumnezeu nu merita o lume atit de frumoasa si ca Dumnezeu nu-i iubeste pe oameni, altfel nu ar lasa sa se petreaca atitea nenorociri in lume, atitea razboaie, crime, boli, foamete. De doi ani de cind i s-a aratat diavolul, micutul si-a convins parintii sa se inchine acestuia. La ora actuala tine ritualuri in templul ridicat special in cinstea lui Lucifer, iar cei aproape 200 de membri, sustin ca in timpul ceremoniilor, micutul pare transpus, iar vocea sa este a unui om matur.

Intoarcerea Satanei          

In localitatea Muntenii Buzau, doua fete au capacitati iesite din comun. Desi localnicii spun ca sunt doar nebune si rele, parapsihologi români si cei straini afirma ca in cele doua gemene s-ar fi intrupat Raul insusi. “Ca sa ajunga iar pe Pamint, Diavolul trebuie sa iasa din temnita unde l-a bagat Dumnezeu. Si asta o poate face doar printr-un suflet nevinovat, intrupat intr-un corp de copil” sustine Richard Doodley, un englez care s-a ocupat de caz. Englezul sustine ca România este o tara fascinanta din punct de vedere energetic si ca niciodata nu se pot face previziuni pe termen lung. Cind a venit in România sa verifice spartura energetica din zona Ialomitei. Surprizele s-au tinut lant. Mai intii, masuratorile s-au dovedit imposibil de efectuat din cauza modificarilor continue a liniilor de forta. Apoi masuratorile au aratat existenta unui punct de forta iar graficul masuratorii era sub forma unei sinusoide, “ lucru foarte rar intilnit si care se petrece doar in zonele perturbate extern. Stii, ca si cind ai lovi succesiv o bucata de tabla cu un baros, din loc in loc, cautind punctul cel mai slab. Asta se intimpla si acolo. Ceva sau cineva, incerca sa gaseasca o poarta de trecere.” Apoi, cind barbatii s-au apropiat de copii, entitatea din fata a inceput sa vorbeasca in limba vechilor celti si sa rida de neputinta lor, de faptul ca au ajuns prea tirziu ca sa-l mai poata opri.  

Un fost preot il venereaza pe Lucifer

Numarul vrajitorilor, al descintatorilor si al altor practicieni de magie il depaseste cu mult pe cel al preotilor crestini. Numarul celor care merg la acestia sa ceara ajutorul Diavolului il depaseste pe cel al oamenilor care merg la biserica. Numarul celor care injura cu “Du-te dracului!” sau “Lua-te-ar dracu” sau “Duca-se dracului”, este mult mai mare decit al celor care spun “Doamne ajuta”. Diavolul este prezent la fiecare pas, in viata de zi cu zi. Si atunci lumea a cui este?!  

       
T. N. are 46 de ani. A terminat doua facultati, Universitatea si Teologia si a practicat mai bine de sase ani ca si preot. Apoi, dintr-o data, au aparut schimbarile. A inceput sa le vorbeasca oamenilor despre diavol, cu evlavie si respect. Spune ca dupa ce a studiat teologia si mai ales istoria crestinismului, a ajuns la o concluzie: anume ca adevaratul crestinism ar fi reprezentat de Satan. “Domnilor, crestinii au furat, pur si simplu ritualurile care se practicau de mii de ani si au inlocuit doar numele sfintilor vechi cu ai propriilor sfinti... Lucifer nu trebuie hulit asa cum se face, pentru ca el a vrut doar ce e mai bun pentru oameni si pentru ingeri. Lucifer iubea libertatea si nu a putut suporta incatusarea semenilor sai. El a vrut ca toata lumea sa aiba dreptul sa evolueze mereu, ca fiecare sa poata avea acces la cunostintele universale. Lui Dumnezeu nu i-a placut asta si a incercat sa-l distruga. Dar Lucifer era iubit si atunci s-a iscat marele razboi al ingerilor, care nu s-a terminat nici acum.

De atunci tot incearca Lucifer sa-i descatuseze pe oameni, sa-i elibereze de un Dumnezeu crud si care nu te ajuta decit daca mergi la biserica si faci o gramada de lucruri. De ce nu poti, pur si simplu, sa traiesti cum vrei? De ce trebuie sa o faci cum ti se spune? Unde este libertatea de credinta?”

Dupa ce a fost scos din cinul preotesc, T.N. s-a dedicat trup si suflet noului sau stapin, Lucifer. Casa sa de la tara a transformat-o intr-o biserica dedicata Diavolului. Explica tuturor celor interesati ca Satan este de fapt adevaratul Mintuitor al omenirii si nu Iisus si ca Lucifer este protectorul oamenilor si singurul Dumnezeu caruia ar trebui sa i se inchine. Este convins ca nu va trece mult timp pina cind Satan isi va ocupa locul pe care-l merita printre oameni.

“Ofensiva crestinismului impotriva lui Satan a inceput. Se construiesc biserici dupa biserici, nu pentru ca oamenii sunt mai credinciosi ci pentru ca preotii incearca sa limiteze puterea Diavolului care creste continuu. Pentru ca stapinul Pamantului e pe cale de a se intoarce acasa si atunci oamenii se vor elibera de jugul religios”. N.R. Ultimii ani au inregistrat un regres al crestinismului. Adevarata credinta a pierdut tot mai mult teren in fata unor credinte pagine, multe de sorginte satanica.

Au reinviat credintele in zeii de demult, iar adoratorii lui Satan se inmultesc pe zi ce trece. Motivul este simplu: intr-o lume rigida, in care oamenii trebuie sa se supuna unor canoane laice si bisericesti, oamenii se indreapta catre cel care le promite ca pot duce viata pe care si-o doresc, fara sa se chinuie si fara promisiuni ca totul va fi bine abia dupa plecarea din aceasta viata. Oamenii s-au saturat de reguli, de legi, de principii, de o viata ordonata, planificata. Iar Satan, din coltul intunecos in care l-a aruncat judecata Domnului, a vegheat si se foloseste de slabiciunile omenesti. Razboiul nevazut a fost declansat in toata grozavia lui.   

SURSA- http://www.secretelefemeilor.ro