joi, 1 septembrie 2011

MISTERUL DIN GROAPA MARIANELOR

Misterul din Groapa Marianelor, dezvăluit cu un super-submarin
6 Aprilie 2011
Misterul din Groapa Marianelor poate fi dezvăluit cu ajutorul unui super-submarin. (Foto:AP)

Miliardarul Richard Branson a anunţat că doreşte să exploreze celebra Groapă a Marianelor din Oceanul Pacific cu ajutorul unui submarin rezistent la presiuni uriaşe, informează Mediafax.
Cea mai nouă idee a miliardarului britanic se numeşte Virgin Oceanic şi reprezintă mai mult o companie de cercetări ştiinţifice decât o afacere turistică.
Groapa Marianelor din Oceanul Pacific are o adâncime de peste 11.000 de metri, care depăşeşte cu mult înălţimea vârfului Everest.
Submarinul care va explora Groapa Marianelor a fost construit pentru a rezista unei presiuni uriaşe. Aparatul a fost fabricat dintr-un aliaj de titan şi fibră de carbon, iar capsula transparentă a fost confecţionată dintr-o singură bucată de cuarţ rezistent, deoarece sticla nu ar putea rezista la o astfel de adâncime.
Submarinul a fost lansat, în prezenţa miliardarului britanic, marţi, în California. El va fi supus unei serii de teste, înainte de a se aventura în prima lui misiune ştiinţifică de explorare a profunzimilor oceanelor de pe Terra.
Branson este unul dintre primii antreprenori privaţi care va trimite în curând oameni în spaţiu la bordul unor avioane comerciale.
Richard Branson este un industriaş britanic în vârstă de 60 de ani, patronul Virgin Group din care fac parte peste 400 de companii. La vârsta de 16 ani a deschis primul său magazin, "Student", iar în 1970 a înfiinţat un serviciu de expediere prin poştă a discurilor muzicale. În 1972, Richard Branson a inaugurat primul său magazin de discuri - Virgin Records - cunoscut ulterior sub denumirea de Virgin Megastore. De altfel, brandul Virgin s-a dezvoltat rapid în anii 1980, odată cu apariţia pe piaţă a companiei de transport aerian Virgin Atlantic Airways şi a casei de discuri Virgin Records. Potrivit revistei Forbes, Richard Branson ocupă locul al 212-lea în topul celor mai bogate persoane din lume, averea sa fiind estimată la peste 4 miliarde de dolari.
  SURSA-ROMANIALIBERA.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu