duminică, 1 ianuarie 2012

MISTERUL- PUMA PUNKU

 Pumapunku sau Puma Punku este parte a unui mare complex templu/grup de monumente, parte a zonei arheologice pre-columbianeTiwanaku din Bolivia. Este o altă platformă făcută de oameni, construită pe axa vest-est, ca și Akapana. Principala diferență între ea și alte structuri din oraș este construcția în forma “T”. Măsoară 150 de metri pe fiecare latură și are o înălțime de 5 metri. Cel mai greu bloc de piatră cântărește 131 de tone și a fost adus de la 10 km depărtare.
puma-punku-ruins-501
puma-punku-ruins-501

puma-punku-ruins-501




Blocurile de piatra sunt din granit si diorit (singurele ustensile care pot taia aceste blocuri trebuie sa aiba capetele din diamant). 
La vremea respectiva singurele unelte pe care le aveau indigenii erau din cupru...blocurile prezinta canale adanci de 6mm taiate cu precizia laserului. Modul de asamblare al zidurilor depaseste orice tehnologie pe care o avem astazi, mai mult, "constructorii" oficiali ai acelui ansamblu nu cunosteau scrisul.
"Au prelucrat granitul(duritate 8 Mohs) si Dioritul(duritate 9 Mohs) cu unelte ? de piatra ???? Diamantul are duritate 10 Mohs !!!"

Ruinele antice din Puma Punku din Tihuanaco sunt probabil cele mai vechi si mai derutante de pe fata pamantului. Este greu de imaginat modul în care acestea nu au ajuns să fie cunoscute ca una din minunile lumii, cum ar fi Marea Piramida. Spectaculoasa în sine, Marea Piramida totuşi  paleste in comparatie cu ruinele Puma Punku în Tiahuanaco (Bolivia), în America de Sud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu