luni, 20 iulie 2015

STIATI CA ???

informatii de cultura generala
Afla care a fost adevaratul motiv care a stat in spatele celui de-al doilea razboi mondial, care au fost ultimele cuvinte ale lui Albert Einstein sau cum isi tinea de cald Picasso. Plus crezi ca stii de care realizare a sa a fost cel mai mandru Leonardo daVinci sau de ce nu a fost lasat Benjamin Franklin sa scrie Declaratia de Independenta? Toate raspunsurile la aceste intrebari de cultura generala pe care nu le stiai sunt aici.
Veveritele se pot catara in copaci mai repede decat pot alerga pe pamant.
In captivitate, veveritele pot trai intre 15 si 20 de ani, dar in salbaticie acestea traiesc doar in jur de un an din cauza pradatorilor, al bolilor si bineinteles al oamenilor.
Hitler a fost claustrofobic. Probabil din aceasta cauza a pus bazele celui de-al doilea razboi mondial. I se parea Germania un spatiu putin inchis.
 Regina Angliei are doua zile de nastere - una reala si una oficiala.
Cand isi indeplinea indatoririle de regina, cateodata Cleopatra era nevoita sa poarte barba.
Petru cel Mare a executat amantul sotiei sale si a fortat-o pe aceasta sa pastreze capul intr-un borcan cu alcool in dormitorul sau.
Catherine de Medici a fost prima femeie din Europa care a folosit tutunul.
Cand era tanar, Pablo Picasso isi tinea cald arzand propriile sale tablouri.
Vincent van Gogh a hotarat sa devina artist cand avea 27 de ani.
Van Gogh si-a taiat urechea stanga. In portretul care si l-a facut singur ii apare urechea dreapta bandajata deoarece si-a pictat imaginea din oglinda.
De-a lungul vietii sale, Van Gogh a vandut doar un tablou.
Aristotel credea ca scopul sangelui e sa raceasca creierul.
In ciuda reusitelor in domeniul stiintei si cel artistic, Leonardo da Vinci era cel mai mandru de abilitatea sa de a indoi fierul cu mainile goale.
Jeremy Bentham, un filosof britanic care a murit in 1832, si-a lasat intreaga sa avere catre spitalului din Londra cu conditia ca corpul sau sa fie prezent la intalnirile consiliului. Scheletul sau a fost imbracat in costum si cu o masca de ceara pe fata si a fost prezent timp de 92 de ani la toate intalnirile si inca mai poate fi vazut acolo.
Isaac Newton a fost un preot hirotonit al bisericii Angliei.
Nimeni nu stie unde se afla corpul lui Voltaire. A fost furat in secolul al 19-lea si nu a mai fost gasit. Furtul a fost descoperit in 1864, cand mormantul a fost deschis si gasit gol.
Sigmund Freud avea o frica morbida de ferigi.
Socrate a comis sinucidere, otravindu-se. Nu a lasat nici un bilet in urma lui.
La varsta de 6 ani, Confucius a fost un inspector al porumbului.
Albert Einstein nu putea vorbi fluent la varsta de 9 ani. Parintii lui credeau ca este retardat mintal. S-a dovedi a nu fi.
Ultimele cuvinte ale lui Einstein au fost in germana. Din cauza ca asistenta care avea grija de el nu intelegea germana, ultimele sale cuvinte nu se vor sti niciodata.
Lui Napoleon Bonaparte ii era frica de pisici.
Napoleon favoriza matematicienii si fizicienii si excludea din cercurile sale pe umanisti, crezand ca acestia sunt creatori de probleme.
Benjamin Franklin vroia ca emblema nationala a Statelor  Unite sa fie curcanul si nu vulturul.
Colegii lui Benjamin Franklin nu l-au lasat sa scrie Declaratia de Independenta deoarece se temeau ca va insera o gluma in ea.
Harry Houdini a fost prima persoana care a zburat un  avion pe continentul Australia.
Muzicuta este cel mai popular instrument din lume.
Englezii care pariau aveau un angajat a careia singura indatorire era sa inghita zarurile daca venea politia.
Cuvantele Sah mat in sah provin de la fraza persiana Shah Mat, care inseamna regele este mort.
  
SURSA-http://culturagenerala.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu