Munții Ural din Rusia ascund unele dintre cele mai mari mistere pe care omenirea probabil că nu va fi capabilă să le dezlege niciodată. O întâmplare incredibilă s-a petrecut cu 54 de ani în urmă, în partea de nord a Munților Ural, unde un grup de exploratori și-a găsit sfârșitul într-un mod dramatic.
Studenții dispăruți
Zece studenți ai Universității Tehnice de Stat Ural au organizat o excursie de amploare pentru studierea unor obiective, cât și pentru agrement. În data de 28 ianuarie 1959, cei zece studenți în frunte cu organizatorul expediției, Igor Dyatlov de numai 23 de ani, au pornit spre versantul Otorten. Din motive rămase necunoscute, studenții erau interesaţi în special de studierea pantelor versantului. Fiind iarnă, temperatura înregistrată atingea -30 de grade Celsius, dar acest aspect nu a fost o piedică majoră în dorința acerbă de cunoaștere a celor zece tineri exploratori. Nimic important nu s-a întâmplat până în noaptea de 2 februarie, când exploratorii și-au instalat corturile chiar la poalele vârfului Otorten. Din motive necunoscute, tinerii și-au găsit sfârșitul. După trei săptămâni, autoritățile locale au demarat o anchetă amplă pentru dezlegarea misterului. Ajunși la fața locului, anchetatorii au descoperit corturile tinerilor fiind sfâșiate. Nu era nicio urmă de cadavru. Abia după luni de cercetare, s-au descoperit nouă cadavre la o distanță foarte mare de locul unde era instalată tabăra. Ciudățenia este că patru dintre cadavrele studenților erau îmbrăcate cu hainele de dormit, în timp ce celelalte cinci purtau hainele colegilor săi. Yury Yudin, cel de-al zecelea student, a scăpat cu viață datorită faptului că se îmbolnăvise și rămăsese în urmă într-un sat învecinat muntelui. Corpurile au fost ridicate și duse la autopsie pentru determinarea cauzei morții. Pe lângă faptul că erau desfigurate, specialiștii ruși au descoperit urme importante de radiații pe cadavrele tinerilor. Nu s-a putut stabili nicio cauză concretă a morții și cazul a fost închis foarte repede din motive necunoscute.
Muntele Morții
O legendă locală spune că vârful Otorten, care este cunoscut și sub numele de „Muntele Morții“, este blestemat și că cine se aventurează prin zona respectivă nu mai scapă cu viață. Urmele de radiații descoperite pe corpurile tinerilor i-au dus cu gândul pe anchetatori la faptul că au fost răpiți de extratereștri, fapt pentru care au închis acest caz bizar. Un alt fapt de luat în calcul este motivul pentru care tinerii au dorit să exploreze acest versant. Oare aveau anumite informații despre activitatea suspectă a unor obiecte spațiale neidentificate deasupra acestui munte? Adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în acea noapte va rămâne pe veșnicie necunoscut, însă speculația că o bază extraterestră există undeva în vârful Otorten a rămas de-a lungul anilor vie.
De-a lungul timpului, fel de fel de lucrări au fost scrise referitor la piramidele din Egipt, cultura Maya şi multe alte mistere. Se pare că un singur subiect a fost omis, probabil involuntar, misterul neexplicat din Munţii Ural. Este o zonă foarte vastă, acoperită în cea mai mare parte de păduri dese. Din aer este imposibil să vezi ceea ce se ascunde atât de bine la sol, ceea ce necesită o expediţie foarte bine structurată, cu foarte multe resurse. Munţii Ural ascund foarte multe mistere care nici în ziua de astăzi nu se pot explica, chiar dacă nivelul de dezvoltare al umanităţii este fără precedent. De exemplu, în republica Komi, în Mun-Pupo-Nyor, există o formaţiune ciudată de pietre cunoscută sub numele de „Şapte fraţi şi o soră”. Acestea seamănă cu niște statui și se află într-o zonă foarte greu de ajuns, cauză pentru care nu au devenit niciodată o atracţie turistică.
Cum a fost cărată piatra până acolo?
Statuile se află în vârful unui munte, pe un platou, pe care se caţără cu greutate chiar şi cei mai experimentaţi alpinişti. Poate aceasta este cauza pentru care specialiştii se întreabă cum a putut cineva să construiască acele statui în vârful muntelui? Statuile au o vechime de peste 300 milioane de ani şi nu se poate stabili cu exactitate modul în care s-au format sau au fost construite. Înălţimea obiectelor stranii este de aproximativ 30 metri, aproape de trei ori mai înalte decât celebrele statui din Insula Peștelui. Cele opt formaţiuni au o poziţie ciudată, una dintre ele care seamănă cu o pasăre este separată de celelalte şapte. În realitate sunt mai mult decât 8 statui, dar celelalte sunt împrăştiate în întreaga zonă. În dialectul local, Mun-Pupo-Nyor, are o semnificaţie interesantă şi se traduce prin „micul munte al zeilor”. O legendă locală susţine că mai mulţi zei giganţi au trăit pe acel munte şi într-o zi au împietrit. Din această cauză statuile zac pe platoul respectiv de mai bine de 300 de milioane de ani. Este limpede că niciun gigant nu a împietrit pe acel munte, dar oamenii de ştiinţă nu au reuşit să găsească nicio explicaţie care să definească formarea acestor statui, fie pe cale naturală sau ridicate de mâna unor fiinţe. Probabil că odinioară au trăit nişte giganţi pe muntele respectiv care dispuneau de o tehnologie avansată şi doar aşa au reuşit să construiască monumentele celor „şapte fraţi şi o soră”.
SURSA- http://www.gorj-domino.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu