sâmbătă, 26 martie 2011

INTALNIRI DE GRADUL 3

Intalnirea de gradul III de la Voronezh

Intalnirea de gradul III de la Voronezh Foto (1)
Una dintre cele mai cunoscute si mai inspaimantatoare intalniri de gradul III s-a petrecut in toamna anului 1989, in Voronezh, pe atunci un oras al Uniunii Sovietice. Spre deosebire de incidentul de la Roswell, Statele Unite, de aceasta data au existat martori directi, iar marturiile la unison ale acestora nu au facut decat sa socheze opinia publica internationala si sa adanceasca un mister si asa destul de controversat.
Una dintre cele mai cunoscute si mai inspaimantatoare intalniri de gradul III s-a petrecut in toamna anului 1989, in Voronezh, pe atunci un oras al Uniunii Sovietice. Spre deosebire de incidentul de la Roswell, Statele Unite, de aceasta data au existat martori directi, iar marturiile la unison ale acestora nu au facut decat sa socheze opinia publica internationala si sa adanceasca un mister si asa destul de controversat.

Desi povestea in sine reprezinta o stire de senzatie, ea a fost preluata, la vremea respectiva numai de catre agentia de presa ITAR TASS si de posturile de televiziune din fostele republici sovietice care, in ciuda sensibilitatii subiectului, au preferat sa urmeze regula de aur a jurnalismului: publicul trebuie informat. Cazul a trezit atentia internationala abia dupa ce a fost preluat de catre presa americana, ceea ce i-a oferit, daca mai era nevoie, o doza in plus de credibilitate. Unii oficiali sovietici au declarat ca versiunea data publicitatii de catre agentia de stiri ITAR TASS a fost decorata cu o multime de detalii menite sa faca aparitia si mai senzationala, dar in acelasi timp plauzibila. Cu toate acestea, faptul ca straniul eveniment a avut loc in prezenta a zeci de martori, ii pune dincolo de orice indoiala veridicitatea.
Agentia rusa de presa amintea atunci ca cercetatorii rusi au confirmat aterizarea unei nave extraterestre la periferia Voronezh-ului, un oras cu 800 000 de locuitori, localizat la aproximativ 500 de kilometri sud-est de Moscova.

O plimbare la amiaza prin parc

Povestea extraterestrilor de la Voronezh este povestita de cativa martori, printre care mai multi copii, care au sustinut ca au vazut aterizand o nava din care au coborat mai multe entitati hominide insotite de un robot. Contrar opiniei generale, conform careia omuletii verzi sunt de statura mica si au craniile disproportionat de mari fata de restul corpului, relatarile martorilor oculari descriu o aparitie cu totul si cu totul neobisnuita. Creaturile aveau in jur de 3 metri si, in ciuda inaltimii lor, aveau capetele neobisnuit de mici. In acelasi timp, nava a fost descrisa ca avand forma unei sfere mari si stralucitoare.

Conform versiunii publicate de agentia ITAR TASS, un obiect zburator neidentificat a aterizat in parcul central din orasul Voronezh, in data de 27 septembrie 1989, in jurul orei 18.30. Persoanele care au asistat la eveniment au declarat ca inainte ca nava sa fie vizibila, pe cer a aparut o lumina pala, iar culoarea acesteia s-a intensificat, capatand nuante de rosu in momentul in care s-a apropiat de pamant. Multimea s-a strans imediat in jurul obiectului care tocmai aterizase, la timp pentru a fi martora aparitiei unor fiinte foarte inalte, cu costume argintii si cizme in culoarea bronzului. Se pare ca in acel moment, un baietel a tipat de frica, dar a fost suficient ca atentia fiintelor extraterestre sa se indrepte catre el pentru a ingheta de frica. Toata lumea a inceput sa se agite, iar tipetele de panica si busculada creata au dus la disparitia rapida a hominizilor. Intre aparitia navei si decolarea ei brusca nu trecusera mai mult de 5 minute.

Analiza dovezilor

Genrikh Silanov, seful Laboratorului Geofizic din Voronezh a declarat pentru ITAR TASS ca in urma cercetarilor intreprinse la fata locului, au fost descoperite, in locul in care a aterizat nava, mai multe cavitati precum si doua bucati de roca. Materia a fost transportata de urgenta la laboratoarele de la Moscova pentru a fi analizata. La prima vedere, rocile pareau niste bucati de gresie de culoare rosie. Silanov avea sa anunte, intr-o emisiune televizata, ca urmeaza sa fie efectuat un al doilea set de teste inainte de a trage concluzii pripite. Era ultima oara cand cineva mai pomenea de ele.

Chiar si urma despre care se presupunea ca a fost lasata de nava a starnit discutii. Specialisti UFO s-au grabit sa declare ca nu exista nici un dubiu asupra originii extraterestre a navei, in vreme ce scepticii au inclinat sa creada ca sunt doar urmele unei activitati cat se poate de umane, cel mai probabil fiind vorba de o actiune secreta a Armatei Rosii. Copiii au fost rugati sa deseneze ceea ce au vazut, iar ceilalti martori au fost interogati atat de politie, cat si de jurnalisti, fara a se identifica discrepante in descrierea sferei sau in privinta actiunilor extraterestrilor. Se pare insa ca experienta din parc nu a fost singura iesire a fiintelor misterioase. In zilele urmatoare, mai multi locuitori ai Voronezh-ului au reclamat prezenta neobisnuita a unei nave in 21, 23, 29 septembrie si 2 octombrie, intotdeauna la orele amiezii.

Cei care au trait acele momente, isi mai amintesc poate de stirile care au razbit chiar si in presa din Romania comunista. Faptul ca populatia nu era obisnuita cu astfel de evenimente, cu atat mai putin prezentate intr-o emisiune televizata, nu putea decat sa ofere informatiei o gravitate si o credibilitate iesite din nota vremurilor. Poate ca nu vom sti niciodata ce s-a intamplat in acele zile la Voronezh, asa cum poate nu vom sti nici ce s-a intamplat la Roswell. Cert este ca straniul eveniment a depasit granita trasata de « clasicele intalniri de gradul III » si a devenit unul de referinta in domeniul ufologiei, intrand in istorie alaturi de cele mai socante si neobisnuite cazuri OZN descrise vreodata.
SURSA-DESCOPERA.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu