joi, 18 august 2011

10 TEORII LEGATE DE TRIUNGHIUL BERMUDELOR

10 teorii legate de Triunghiul Bermudelor


Misterul care inconjoara Triunghiul Bermudelor a inceput prin anul 1945, cand un escadron de cinci avioane Avanger ale armatei americane au disparut intr-un zbor de antrenament.

Imediat dupa eveniment lumea se intreba daca este ceva blestemat cu triunghiul imaginar care avea colturile in Miami, Bermuda si Puerto Rico. In ziua de astazi cu totii am auzit de Triunghiul Bermudelor, iar inca de atunci, o multime de teorii au luat nastere, de la cele mai ciudate la cele mai probabile, iar cele mai importante le puteti vedea mai jos.

10 – O cometa prabusita acum 11 mii de ani

Cu mult timp inainte, acum 11 mii de ani mai exact, o cometa s-ar fi putut prabusi pe Pamant, chiar sub triunghiul Bermudelor de astazi. Unii spun ca aceasta cometa ar avea niste proprietati electromagnetice ciudata care deregleaza compasul si alte instrumente de navigatie si chiar pot defecta un motor de avion. Asadar a gasit cineva aceasta cometa?

Nu…sau nu inca, pentru ca adancimea oceanului in zona respectiva este foarte mare, asa ca dovada ar putea sta ingropata pe vecie.

9 - Piratii

Exact, piratii.
Aceasta regiune, la nord de Caraibe in Oceanul Atlatic, este teritoriul piratilor…va amintiti Piratii din Caraibe?
Dar serios, pirateria a fost o problema serioasa in Triunghiul Bermudelor pentru sute de ani. In timp ce piratii nu pot explica disparitia avioanelor, ei pot foarte bine sa fie implicati in disparitia diferitelor vapoare de-a lungul anilor.

8 – Hidratii de metan

Mult sub Triunghiul Bermudelor zace gazul metan, care asteapta o activitate seismica sau o lovire a placilor tectonice pentru a fi eliberat. Daca este eliberat, teoria este urmatoarea: gazul metan se ridica la suprafata, reducand densitatea apei.

Orice nava din apropiere si-ar pierde flotabilitatea si s-ar scufunda. Si asta este doar inceputul. Gazul se ridica in aer si ar putea opri un motor de avion, sau chiar ar putea sa se aprinda de la scanteile acestuia. Aceasta teorie insa are o problema. Triunghiul Bermudelor nu este nici pe departe locul de pe planeta cu cel mai mult gaz metan, iar in alte locuri asa ceva nu s-a intamplat.

7 – Gaura de vierme

Aceasta teorie s-a nascut din pricina unui singur incident. In 1970, pilotul din Florida Bruce Gernon si tatal sau au plecat din insula Andros spre insula Bimini din Bahamas, cand in fata lor a aparut un nor ciudat care s-a transformat intr-un tunel. Acum, cine ar fi nebun sa intre cu avionul intr-un astfel de vortex? Gernon a intrat. Cand a intrat in tunel compasul a luat-o razna, iar in jurul sau a aparut sute de scantei electrice. Cand norul s-a spart intr-un final, Gernon spunea ca s-a trezit zeci de mile mai departe de unde se astepta sa fie, fiind convins ca a calatorit in timp printr-o gaura de vierme.

6 – Teste guvernamentale

Aria 51 este o poveste pe langa AUTEC (Atlantic Undersea Test and Evaluation Center). Aceasta baza este chiar pe insula Andros din Bahamas, chiar in mijlocul Triunghiului Bermudelor, iar marina testeaza submarine, arme si rachete…insa unii spun ca nu doar atat este testat acolo. O mana de conspirationisti cred ca guvernul american testeaza tehnologii extraterestre la AUTEC. Este oare posibil ca aceste tehnologii sa fie atat de puternice incat 5 avioane sa dispara fara urma?

5 – Extraterestrii

O naveta spatiala extraterestra prabusita pe fundul coeanului sau poate o poarta intergalactica pentru creaturile verzi. Aceasta este teoria, iar navele sau avioanele prinse in zona in momentul activarii acesteia sunt prinse intre dimensiuni.

4 – Atlantis

Pentru cei care cred in existenta orasului scufundat, Atlantis, aceasta teorie chiar are logica. Daca Atlantisul a fost in Triunghiul Bermudelor, ramasitele cristalelor de energie care alimentau orasul interfereaza cu motoarele avioanelor si navelor, provocand scurtcircuite. Dovada? Undeva in anii 1970, un scafandru sustinea ca a gasit o piramida in Atlantic, langa Bahamas, insa nu avea camera subacvatica. Altii sustin ca formatiunea de roci de la Bimini Road servea drept port pe vremea Atlantisului, insa geologii sunt de parerea ca rocile sunt formate natural.

3 – Camp magnetic

Stim cu totii miturile legate de compasul care o ia razna in Triunghiul Bermudelor. Legenda spune ca Triunghiul este unul dintre cele dou locuri de pe planeta unde compasul arata nordul corect, in comparatie cu nordul magnetic. Navigatorii stiu ca trebuie sa calibreze compasul pentru a compensa deviatia, fiind conditionati de pozitia pe glob. In timp ce Triunghiul Bermudelor era in secolul 19 un loc in care compasul arata nordul corect, campul magnetic al Pamantului se schimba si odata cu el variatia compasului.

2 – Schimbari rapide de vreme

Aceasta teorie nu este nebuneasca deloc si este chiar cea mai credibila. Activitatea meteo este foarte intensa deasupra Bermudei. Se produc furtuni intense din pricina ciocnirii maselor de aer cald si aer rece deasupra oceanului. Daca mai adaugam si faptul ca prin mijlocul Triunghiului Bermudelor trece Curentul Golfului, este un teren cu adevarat accidentat pentru avioane si vapoare. Pentru a mai adauga putin mister legendei, adancimea apelor din Triunghi este cea mai mare din Atlantic, asa ca epavele avioanelor si navelor ar putea fi pierdute pe eternitate.

1 – Eroare umana/dezorientare

Nimeni nu vrea sa admita cand face o greseala…dar cu totii le facem, iar pilotii si marinarii nu sunt o exceptie. Vremea tropicala din Bermude si apa albastra cristalina atrag orice pilot sau marinar in zona. Traficul intens din zona, turbulentele puternice, deviatia compasului si alti factori sunt destul de credibili pentru a vorbi de accidente aviatice sau navale.
SURSA-LIFESTYLE.ELE.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu