miercuri, 4 mai 2011

2012 sau 2011

2012 sau 2011?

2012 - O PERSPECTIVA NOUA                                                         
 
 
 
Culturi intelectuale
S-au conturat doua culturi intelectuale diferite, in jurul celor doua posibile date de sfarsit, una bazata pe credinta subiectiva (21 Decembrie 2012) si una bazata pe dovezi (28 Octombrie 2011).
Aceste doua culturi difera aproape la fel de mult una de cealalta, pe cat oricare dintre ele difera de calendarul Gregorian.
Propunerea referitoare la data de 21 Decembrie 2012 se bazeaza pe supozitia nedovedita cu referire la importanta ciclului precesional pentru omenire si, in mod surprinzator, in conformitate cu informatiile mele, nici un sustinator al acestei date de sfarsit nu a depus efortul de a dovedi aceasta presupunere fundamentala.
In contrast, data de 28 Octombrie 2011 se bazeaza pe dovezi stiintifice solide, cu referire la faptul ca cele Noua Lumi (Inferioare) si Treisprezece Ceruri, cunoscute din vechi surse Mayase, realizeaza cu adevarat o descriere a evolutiei cosmice, sub toate aspectele ce o caracterizeaza.
 
 
Mai mult, in vreme ce exista dovezi solide care justifica profetiile si prezicerile Mayase, bazate pe trecerile intre baktuni, katuni, tuni etc, niciun text Mayas vechi nu mentioneaza ciclul precesional de 26.000 de ani.
Intrucat cei care sustin data de 21 Decembrie 2012, ca data de sfarsit, nu identifica in cadrul calendarului Mayas puncte de trecere care sa paveze calea pentru data de sfarsit pe care o sustin, ipoteza lor nu este verificabila in urma previziunilor efectuate, acesta fiind semnul distinctiv al oricarei teorii stiintifice autentice.
In consecinta, trebuie clasificata drept credinta, mai degraba decat stiinta. Bazata exclusiv pe o credinta, s-a conturat si dezvoltat ulterior o intreaga cultura in jurul datei de 21 Decembrie 2012, intrucat serveste ca ecran ideal de proiectie pentru fantezii, temeri si sperante; mai degraba decat ca o realitate ce poate fi dovedita si inteleasa din punct de vedere stiintific, pe baza structurilor din calendarul Mayas.
Data de sfarsit, fixata pe 28 Octombrie 2011, poate fi cu toate acestea inteleasa si explicata din punct de vedere rational. Ea poate fi de asemenea coroborata cu indeplinirea anumitor previziuni, cele de ultima ora apartinandu- mi mie insumi, conform carora va surveni o prabusire economica; iar atunci cand isi va face aparitia: Indiferent de formele pe care o asemenea prabusire [financiara] le poate imbraca, se pare ca oportunitatea optima de instalare a acesteia este situata in amurgul celei de a Cincea NOPTI, in Noiembrie 2007 [in termeni precisi a 19-a] (Calendarul Mayas si Transformarea Constiintei page 233).
In conformitate si in consens cu aceasta previziune, economistii au convenit asupra faptului ca ea s-a instalat incepand din Decembrie 2007.
Aceasta previziune a fost intr-adevar formulata deja in prima mea carte redactata in limba engleza Solving the Greatest Mystery of Our Time: The Mayan Calendar (Dezlegarea celui mai Incitant Mister al Timpurilor Noastre: CALENDARUL MAIAS) scrisa in decursul anului 1999 si publicata in 2001 (pagina 187).
Previziunea constituie efectiv o paralela directa cu profetia celebra, realizata de Edgar Cayce, a momentului prabusirii bursei din New York; in cazul respectiv pronuntata cu aproximativ zece ani inainte si, in consecinta, considerabil anterior oricarei posibile estimari a unui dezastru economic, realizata de un expert in probleme economice.
Cu toate acestea, nu pretind sa detin abilitati psihice neobisnuite; In schimb, aceasta previziune atesta faptul ca, in ceea ce priveste data precisa de 28 Octombrie 2011, misterul calendarului Maias a fost dezlegat cu acuratete.
Acuratetea acestor preziceri poate fi verificata de oricine manifesta interesul de a examina paginile justificative din cartile mele. In contrast, niciun sustinator al teoriei conform careia data de sfarsit a calendarului Mayas este 21 Decembrie 2012 nu a emis o previziune similara si nu-si prea poate aroga meritul de a fi emis cel putin o previziune corecta, pe baza calendarului Mayas.
Aceasta realitate ar trebui sa ridice un mare semn de intrebare pentru orice cautator al unei cai autentice de intelegere a sensului si finalitatii evolutiei unei civilizatii, pe baza calendarului Mayas.
 
Natura timpului
Inainte de a aprofunda consecintele practice ale aderarii la o interpretare a calendarului Mayas, bazata pe dovezi sau bazata pe convingeri subiective, cred ca este necesar a initia si dezvolta o discutie asupra: naturii timpului si asupra caracterului aparte al calendarului Mayas.
Cu alte cuvinte, este important sa stim daca exista o ratiune in virtutea careia sa abordam si sa fim preocupati de calendarul Mayas. Oare de ce, spre deosebire de toate celelalte calendare, cel Mayas are o data de sfarsit?
Raspunsul la aceasta intrebare rezida in faptul ca acest calendar, cel Mayas, exprima un tip de timp cu totul diferit de celelalte calendare.
Majoritatea calendarelor, cum ar fi cel Gregorian, Musulman, Buddhist sau Evreiesc, se bazeaza pe cicluri astronomice si reflecta timpul continuu. Ele descriu un timp mecanic masurabil, un aspect al timpului pe care Grecii l-ar numi Chronos si care, de altfel, este singurul recunoscut de catre lumea moderna.
Intrucat ciclurile astronomice, fie ca sunt cicluri ale Lunii, Pamantului, sau ciclul precesional, vor continua si in decursul urmatoarelor miliarde de ani, nu exista asadar vreun motiv in virtutea caruia calendarele pe aceasta baza ar trebui sa se sfarseasca.
Timpul exprimat de calendarul Mayas
Calendarul Mayas are cu toate acestea o data de sfarsit, ceea ce implica faptul ca trebuie sa se bazeze pe un alt tip de timp decat timpul mechanic, iar data sa de sfarsit trebuie sa fie pusa in discutie pe fundalul timpului bazat pe constiinta – pe care Grecii l-ar numi Kairos. Trebuie asadar sa ne intrebam care ar putea fi originea acestuia.
Daca ne orientam inspre sursele de odinioara, pentru a regasi informatii cu privire la originea Numaratorii Mayase Lungi, nu se afirma ca aceasta s-ar baza pe vreun ciclu astronomic*.
In schimb, sursele Mayase, de exemplu Templul Inscriptiilor din Palenque, afirma in mod explicit ca Numaratoarea Lunga se bazeaza pe Arborele Lumii, care, in cadrul altor culturi, este de obicei mentionat ca Arborele Vietii.
In conformitate cu informatiile pe care le voi prezenta detaliat in cartea pe care o voi publica in curand The Purposeful Universe (Universul creat cu Scop Precis), Timpul Mayas este de fapt cuantificat si descrie diferite transformari cuantice ale Arborelui Cosmic al Vietii. Intotdeauna, pe fundalul unor asemenea transformari cuantice in timp, si nu in contextul ciclurilor astronomice in curgere continua, putem intelege atat momentele definitorii ale vietilor noastre, cat mai ales ale civilizatiilor umane.
Timpul Mayas, Data de sfarsit si Arborele cosmic – Mit demonstrat stiintific si implicatii
Arborele Cosmic al Vietii situat in centrul universului nostru, dincolo de aceste transformari cuantice, a fost descoperit de stiinta moderna numai in 2003. Cu toate acestea, faptul ca este real si nu numai un simbol sau mit, impune o revolutionare a modului in care percepem si ne raportam la existenta ca intreg. El Afecteaza nu numai stiinta, ci are implicatii asupra modului de intelegere a profetiilor, care adesea includ referinte la Arborele Vietii. Astfel, inclusiv Apocalipsa face trimitere la el si pare sa ne trimita pe noi insine la consienta din zorii timpului.
 
 
Intrucat calendarul Mayas isi are obarsia in Arborele Vietii, nu numai fiecare zi, ci de asemenea fiecare katun, baktun, pictun etc. este asociat unui simbol, cum ar fi un semn al zilei si un numar, fiecare exprimand simbolic diferitele sale stari cuantice. Aceste stari creeaza apoi erele geologice si istorice ale evolutiei cosmice, la care civilizatia Mayasa face referire ca epoci.
Numerosi oameni se asteapta la o un salt cuantic, atunci cand calendarul Mayas se va sfarsi – si pe buna dreptate – insa un ciclu astronomic continuu nu va da, prin definitie, niciodata, nastere unor unor salturi cuantice.
Ratiunea in virtutea careia calendarul Mayas este in masura sa explice atat de multe salturi cuantice din marturiile fosile si atat de multe modificari de paradigma in cadrul istoriei omenirii (care este departe de a fi lenta si lineara) rezida in faptul ca, spre deosebire de alte calendare, acesta este cuantificat.
Adevarata semnificatie a Datei de Sfarsit (Transcenderea, Inaltarea,)
Intelegerea timpului mayas ca fiind cuantificat ne ofera de asemenea o cale plina de semnificatii in a aborda asa-numita data de sfarsit, in care nu este nici macar potential tainuita o data prestabilita de sfarsit al lumii. (Acesta este motivul pentru care niciunul dintre cei care au aderat la data de28 Octombrie 2011 nu a pretins ca aceasta ar constitui un sfarsit prestabilit al lumii.)
Data de sfarsit pur si simplu reflecta momentul in care Arborele Cosmic al Vietii isi va fi atins cea mai inalta stare cuantica. Aceasta realitate implica faptul ca nu este inceputul unui nou ciclu, si numai pe aceasta baza se poate intelege si accepta din punct de vedere rational, ca aceasta stare va prilejui si va contribui la crearea mileniului de pace din “Noul Ierusalim”, termenul sub care este denumita noua lume in Apocalipsa. Pentru a recurge la o metafora Hindsa similara, devine logic ca atingerea starii celei mai elevate inseamna eliberarea din Roata (ciclurile) Karmei.
 
 
 
Cei care vor fi studiat calendarul Mayas argumentat cu dovezi vor sti ca aproape toate conflictele si deflgratiile din istoria omenirii izvorasc din transformarile cuantice dintre energiile cosmice, si vor sti de asemenea ca, numai atunci cand acestea se vor sfarsi, pot nutri speranta in ivirea si manifestarea unei lumi sub semnul armoniei.
Asadar, in aceasta interpretare a calendarului Mayas nu este nici un motiv pentru a crede ca data de sfarsit inseamna si sfarsitul vietii sau o “Zi a Judecatii de Apoi”, cand lumea este predestinata a se incheia.
Ceea ce intr-adevar semnifica data de sfarsit este ca, in 28 Octombrie 2011, transformarile energetice se vor incheia si, asadar, nu este surprinzator ca numerosi oameni simt intuitiv ca anul ce va urma, 2012, are o semnificatie speciala. Procesele care au actionat evolutia cosmica pana acum nu vor mai fi operationale; iar dupa o perioada de echilibrare, fiintelor umane li se va permite sa-si creeze ei insisi evolutia.
Insemnatatea reala este, din perspectiva mea, ca data de sfarsit nu constituie inca o alta transformare. Constituie in schimb sfarsitul tuturor transformarilor care au fost provocate de alternantele intre starile cuantice ale Arborelui Vietii pana in acest moment si pana la acest punct, exemplificate prin transformarea cuantica mentionata anterior, ce a condus la declinul economic, odata cu amurgul celei de a Cincea Nopti.
O asemenea viziune a noii Gradini a Edenului (cu toate ca pe un nivel mai inalt) este in mod evident lipsita de un fundament rational, pentru cei care pledeaza pentru analizarea si interpretarea calendarului Mayas, din perspectiva bazarii sale pe cicluri astronomice mecanice, conform careia va incepe un nou ciclu. Dorinta si actul de a intelege eliberarea omenirii si o viitoare intoarcere la Gradina Paradisiaca pur si simplu crediteaza si acorda forta de argumentare, timpului cuantificat. Este ilustrat astfel un principiu important, si anume ca, desi calendarul Mayas, bazat pe dovezi nu ridica dificultati de intelegere, in acelasi timp nu este de importanta minora si nu este caracterizat de banalitate. Nu constituie ceva care sa fie aruncat, in mod pripit si nechibzuit, in vechea cutiuta a gandirii, de teorii si rationamente. Calendarul Mayas este, in mod fundamental, diferit de orice alt calendar si iata de ce si in ce mod merita profunda consideratie si respect.
Criza economica – O perspectiva “adanca si inalta” si PREVIZIUNI
Din aceasta perspectiva, conform careia ne apropiem de incheierea schimbarilor ciclice si de atingerea celei mai elevate stari cuantice a universului, este de asemenea logic ca aceasta criza economica pe care o traversam nu constuie numai o “recesiune” sau o “depresiune”, similara celei in care am fost cufundati in trecut, de catre Noptile din Calendar.
Declinul constituie, in schimb, inceputul sfarsitului pentru ciclurile din economie. Cu toate acestea, intrucat stim din studiul calendarului Mayas faptul ca perioadele de timp in care economia se prabuseste reprezinta Noptile, putem emite cateva previziuni cu privire la modul de manifestare a acestui sfarsit al ciclurilor economice.
Prima pulsatie a procesului de prabusire economica a fost asadar generata de intrarea in a Cincea Noapte si s-a manifestat printr-o diminuare a cresterii economice, cadere a valorilor bursiere si amplificare a numarului de concedieri si prescrieri ipotecare.
La ora actuala, in momentul de fata, ne aflam intr-o perioada situata intre doua asemenea nopti si anume, in decursul celei de a Sasea Zile (vezi Figura de mai jos), in cadrul careia aceleasi procese se deruleaza mai lent si chiar pot imbraca forma unei temporare rasturnari de situatie. In apropierea momentului de inceput (amurgul) al celei de a Sasea Nopti, in data de 8 Noiembrie 2009, ne putem cu toate acestea astepta la o intensificare a crizei economice si la o prabusire a dolarului american, iar, o data cu acesta, la prabusirea intregului sistem financiar/monetar mondial prestabilit.
Numerosi factori pot declansa un asemenea eveniment, insa este important sa intelegem ca oricare ar fi factorul declansator, acesta putand fi chiar si un anume tip de eveniment politic, CAUZA GENERATOARE este de fapt ENERGIA ACESTEI NOPTI.
In paranteza fie spus, acesta este motivul pentru care este atat de important ce vom face cu ENERGIA RENASTERII din cea de-a doua jumatate a celei de Sasea Zile
 
 
 
Implicatii
Nu putem decat sa ne imaginam forma de manifestare si insemnatatea unei asemenea prabusiri; simt, cu toate acestea, ca este evidenta pentru toata lumea amploarea consecintelor asupra vietilor de fiecare zi. Din cauza dificultatilor intampinate si traversate, numerosi oameni ar putea sa-si piarda credinta in aceasta Creatie, sau sa creada ca suntem pedepsiti.
Eu am o perspectiva diferita: Constiinta Civilizatiei Galactice a planificat cu anticipatie instalarea unui mecanism de protectie pentru planeta, in primul rand, prin oprirea proliferarii - procedeu la care ar recurge orice medic oncolog, inainte de a demara procesul de vindecare**.
Dupa cum cititorul nostru poate observa, am atins un punct fierbinte in cadul discutiei noastre asupra datei de sfarsit a calendarului Mayas, care este de o importanta cruciala, intrucat de el depinde felul in care ne raportam la viitor. Acesta nu costituie nici talmudism academic, nici fantezii New Age cu capul in nori.
v Cei care propovaduiesc data Mayasa de sfarsit, pe baza de dovezi, ca fiind 28 Octombrie 2011, pot pe drept cuvant sfatui oamenii sa se pregateasca pentru aceasta criza economica, ce va continua si se va intensifica in decursul celei de a Sasea Nopti.
v Cei care pledeaza pentru data de 21 Decembrie 2012 dau cu toate acestea dovada de perseverenta in propria lor logica si sunt apti sa continue a emite proiectii pe acest ecran fantasmagoric, in viitor. De fapt, ceea ce acesti oameni le spun celorlalti este “Nu va pregatiti acum pentru Noua Lume! Asteptati pana la transformarea din 21 Decembrie 2012!”, intrucat ei nu admit existenta altor transformari cuantice, inainte de acest punct din timp.
A sti data exacta de sfarsit este asadar de importanta cruciala pentru oameni, intrucat este singura cale de care dispun, pentru a fi informati asupra transformarii cuantice pe care o traverseaza in momentul prezent, in vreme ce numerosi oameni care pledeaza pentru data de 21 Decembrie 2012 nu fac decat sa adere la o tendinta de masa si sa faca tapaj in cadrul acesteia, pentru a strange sufragiile (si pentru a vinde diverse produse);
Simt ca este vremea ca acestia sa ia in considerare raspunderea pe care si-o asuma si consecintele pe care aceasta atitudine le implica, la randul ei, pentru ceilalti oameni.
Probabil ca nu constituie numai o intamplare faptul ca primul film important pe aceasta tema, produs la Hollywood, cu siguranta intentionat a induce confuzie si a deruta oamenii, cu privire la calendarul Mayas, si trambitand data de 21 Decembrie 2012, are programata data de lansare in decursul lunii Noiembrie 2009, exact in amurgul celei de a Sasea Nopti.
Mijloacele dominante de informare in masa vor utiliza apoi data de 21 Decembrie 2012 pentru a manipula adevarul – si intotdeauna exista dintre cei care joaca dupa cum li se canta. Este destul de usor sa observam cine sunt cei interesati in prezentarea calendarului Mayas de o astfel de maniera – cu data de sfarsit proiectata intr-un moment din viitor, cand orice aliniere cu aceasta va fi tardiva.
Cum sistemul monetar international se va prabusi in decursul celei de a Sasea Nopti, realitatea poate lua cursul uneia dintre urmatarele doua directii.
v Se va indrepta fie in directia unei organizari din radacina a unei noi economii, fara banci, interese sau crestere, care va contribui la crearea unei lumi fara dominare. O prabusire a sistemului monetar international prestabilit, in special daca este asociata cu un moratoriu de datorii, detine potentialul de a pava calea pentru o lume cu adevarat caracterizata de egalitate, ce se bazeaza pe cooperarea de bunavoie, si pe care lacomia nu o va distruge. Acesta constituie preludiul existentei unui sistem bancar si monetar organizat in interesul unei minoritati si actionat de nazuinta inspre valori abstracte, si nu de nevoile umane.
Ø Cu toate acestea nutresc convingerea ca ar fi o naivitate sa speram si sa credem ca o astfel de implementare a Noii Lumi, in conformitate si consens cu Planul Cosmic, se poate derula fara a intampina rezistenta. Unii doresc sa se agate de puterea pe care o detin asupra celorlalti. Pentru altii, si mai numerosi, prabusirea ordinii prestabilite de dominare ar constitui un soc, deoarece le-ar distruge senzatia de securitate pe care o traiesc in cadrul unei lumi cu care s-au obisnuit.
v Bancherii, guvernele, corporatiile media si institutiile dominante de pe tot cuprinsul lumii vor urmari sa implementeze o moneda globala unica si sa-si pastrez controlul, lucru pentru care sunt foarte bine pregatiti (tehnologia RFID – Identificarea prin Radio-Frecventa – pas final: “Digital Angel”; – s-a demarat implementarea acestor sisteme tehnologice “de ultima ora”, in institutii etc.)
Ø Aceasta realitate se va manifesta in special daca oamenii nu vor deveni constienti si nu vor accepta calendarul Mayas, argumentat cu dovezi si daca nu vor fi capabili sa perceapa si sa accepte aceasta perioada dificila, ca parte a unui proces menit sa duca la o noua lume.
Nutresc insa, de asemenea, si convingerea ca aceasta Civilizatie Universala va aduce cu sine o noua constienta intru unitate, purtand la randul ei fericirea extatica de A FI, precum si Iubire si Compasiune pentru tot ceea ce exista, sub forma in care exista.
Ø Astfel, este posibil ca starea de fapt sa nu devina “mai buna”, conform viziunii si in termenii vechi ordini economice,
Ø Insa viata va deveni mai placuta, datorita atingerii unui nou nivel de constiinta, care permite o alta perceptie asupra starilor de fapt.
Ø Astfel, in anii care vor urma, sa ne asteptam la un amestec derutant de dezvoltari ale unor tendinte aparent conflictuale.
Un aspect capital al pregatirii pentru viitor este cunoasterea si acceptarea faptului ca acest calendar, cel Mayas, argumentat cu dovezi, se sfarseste pe 28 Octombrie 2011, ceea ce le ofera oamenilor o cota de nivel pentru ritmurile in care lucrurile vor evolua, chiar daca, dupa aceasta perioada, va fi necesara o anumita perioada de timp pentru sedimentare.
Viziunea care rezulta din cele prezentate, cu referire la vremurile care vin, nu consta nici in faptul ca “lumea se va sfarsi”, nici ca “vom trai fericiti, fie pana la adanci batraneti, fie pentru totdeauna”, la o anumita data prestabilita din viitor. In schimb, ni se deruleaza in fata ochilor un scenariu destul de complex, bazat pe cele mai solide si sugestive dovezi, asupra viitorului. Acesta are multe elemente in comun cu scenariul nasterii dificile a “Noului Ierusalim”, dupa cum ne este prezentat in Apocalipsa. Aceasta Carte mentioneaza si accentueaza ca nu va fi, cu toate acestea, o lume accesibila tuturor si descrie un scenariu care, cu siguranta, va solicita din partea noastra forta spirituala si integritate morala, pentru a fi invingator. Nu vreau sa atasez conotatii religioase discutiei de fata, insa pentru orice aspirant la accesul in aceasta noua lume este evident ca trebuie sa fie un adevarat si sincer cautator al Adevarui si ca trebuie sa evite explicatiile simpliste.
Chiar daca acest calendar Mayas are astfel un caracter universal si poate fi, in esenta sa, comparat si asociat Apocalipsei, este cu toate acestea important sa vedem si felul in care Mayasii contemporani isi percep si interpreteaza data de sfarsit.
Perspectiva Mayasilor din Zilele Noastre
v Fireste, unii dintre ei sunt bucurosi de atentia mondiala indreptata spre calendarul lor si pot chiar crede ceea ce arheologii peroreaza referitor la data de 21 Decembrie 2012 (Numaratoarea Lunga propriu-zisa, pe care se bazeaza aceasta data a fost indepartata din sistemul Mayas cu multa vreme in urma, iar aceasta data le-a fost propusa de arheologii moderni). Cu toate acestea, surse de o mai inalta autoritate, cum ar fi Don Alejandro Oxlaj, membru al Consiliului celor Varstnici, nu adera la aceasta tendinta de masa.
Oricine a vizionat si audiat interviul pe care i l-am luat acum doi ani (disponibil pe DVD si oferit prin Mayan Majix) a putut constata ca el respinge data de 21 Decembrie 2012, aceasta reprezentand o eroare de calcul. (Fapt care, la vremea respectiva, a fost o surpriza in ceea ce ma privea).
El de asemenea emite profetia celor Treisprezece Baktuni si 13 Ahau, care se suprapune datei de 28 Octombrie 2011 (care este, de fapt, 13 Ahau).
Spre deosebire de mine, el nu specifica o data de sfarsit, desi am convenit asupra faptului ca ultima modificare de katun (debutul perioadei profetice a celor 7200 de zile de pe urma) a avut loc in 1992.
In preajma acestei modificari de katun, in data de 10 Februarie 1992 putem constata derularea unor evenimente majore, o transformare cuantica, care au schimbat fata lumii:
- sfarsitul Razboiului Rece si prabusirea Uniunii Sovietive (25 Decembrie 1991),
- instituirea Uniunii Europene (7 Februarie 1992) si
- lansarea World Wide Web (August 1991).
La vremea modificarii de katun, predicata de sustinatorii datei de 21 Decembrie 2012 (John Jenkins declara data ca fiind 13 Aprilie 1993, in cadrul documentarului “Ziua Judecatii de Apoi”, difuzat pe un canal televizat de Istorie), noua lume se va fi instaurat deja.
De asemenea, in viitor, oamenii care vor fi adoptat aceasta data de sfarsit se vor afla deja intr-o rastoaca, in ape moarte, fata de ceea ce se petrece, cu adevarat, in lume.
Concluzii
Toate acestea demonstreaza caracterul crucial al acestei date de sfarsit; iar cei care doresc sa participe constient la transformarile cuantice care se prefigureaza, si cei care doresc sa se inalte pe valurile creatiei ce vor fi generate, vor rata aceasta oportunitate, daca vor respinge calendarul Mayas, argumentat cu dovezi si data de sfarsit ca fiind 21 Octombrie 28 2011.
Daca alegeti sa ignorati evidenta si sa plecati urechea la profetii ce propovaduiesc “alinierea din 21 Decembrie 2012”***; aceasta optiune ar putea avea consecinte dramatice pentru propria viata si, de asemenea, asupra modului in care va raportati la viitor. O data cu accelerarea timpului in Lumea Galactica Inferioara, diferenta de 420 de zile dintre cele doua date de sfarsit este, literalmente, la fel de semnificativa precum cea dintre zi si noapte.
Carl Johan Calleman
Seattle, May 15, 2009 (1 Kan
* Nici un text Mayas stravechi nu vorbeste despre semnificatia datei de sfarsit a Numaratorii Lungi. Inceputul Numaratorii Lungi este cu toate acestea discutat in diferite locuri, iar o sursa demna de atentie este reprezentata de Freidel, Schele si Parker, Maya Cosmos (Cosmiviziunea Maya), paginile 59-122, The Hearth and the Tree (Caminul si Arborele).
O sursa semnificativa pentru intelegerea modului in care viata politica a vechilor Mayasi era dominata de cicluri temporale non-astronomice este reprezentata de Prudence Rice, Maya Political Science (Stiinta Politica Mayasa).
Cei care manifesta interes pentru faptul si modul in care profetiile acestora se bazau pe cicluri non-astronomice, pot studia profetiile conform katunilor din Cartile lui Chilam Balam.
** Nu cred personal ca exista un Dumnezeu care intervine in Creatie, pentru a-i schimba cursul (Aceast fapt ar implica pentru inceput ca Creatia nu este perfecta). Felul in care functioneaza consta in faptul ca Lumea Inferioara Galactica favorizeaza emisfera cerebrala dreapta, in detrimentul celei stangi, care opereaza cu valorile abstracte, si acesta este motivul pentru care ne confruntam cu cu o prabusire a valorilor abstracte, cum ar fi cele digitale (cifrele) din computerele bancilor si facturile pe suport de hartie. Intr-un interviu cu Larry King, in urma cu cateva luni, Bill Clinton a afacut afirmatia conform careia o treime din averea lumii a fost “stearsa” in decursul ultimului an. Acesta constituie un exemplu extrem de sugestiv asupra gandirii in termeni de valori abstracte. In realitate, nici o valoare reala nu a fost stearsa. Ceea ce a fost sters a fost, de fapt, o treime din cifrele stocate in memoria computerelor si afisate de ecranele monitoarelor bancilor. Aceasta prabusire a valorilor abstracte este inca departe de a-si fi atins capatul.
*** Aceasta asa-numita aliniere a avut loc de fapt in decursul anului 1998, insa este prezentata foarte rar, intrucat nu ar fi in interesul corporatiilor media, care acum vand “fenomenul 2012”
Sursa : Editura For You

ACTUALIZARE :
 
 
Cu mii de ani in urma, mayasii preconizau ca, in data de 21.12.2012, lumea noastra se va sfârsi prin foc.
În urma cu 3500 de ani, civilizatia Maya punea bazele unei stiinte care acum este numita astronomie. Au pus la punct un sistem calendaristic care determina cu acuratete structura anului solar, divizat în 18 luni a câte 20 de zile fiecare, plus o perioada „nefericita” de cinci zile care corespundea sfârsitului de an. Au calculat date astronomice pentru perioade de milioane de ani, cât si ciclurile prin care aceasta planeta trece ireversibil. Bineînteles, toate acestea sunt sustinute în ziua de azi de stiinta. Înca de pe atunci, au calculat oscilatia axei terestre care, cu cicluri de 26.000 de ani, schimba continuu pozitia aparenta a stelelor, iar la nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori într-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. În prezent, ne apropiem de aceste doua mari schimbari, aflându-ne la sfârsitul acestui mare ciclu, dar si la începutul unuia nou. Civilizatia Maya, caracterizata de o înalta spiritualitate, a prezis prin calcule astronomice, si nu numai, evenimente pentru o lunga perioada de timp, chiar si data exacta a disparitiei propriei civilizatii.
Calendarul mayas, considerat drept cel mai exact si bine calculat calendar din istoria civilizatiilor, ia sfârsit în data de 21.12.2012. Ei spun ca pe 21.12. 2012 va culmina alinierea soarelui nostru cu stelele din centrul Caii Lactee! La aceasta data, lumina si umbra îl vor proiecta pe Sarpele cu pene coborând pe treptele piramidei Chichen Itza, care are la baza un cap mare de sarpe sculptat în piatra. Pe 21.12.2012, în jurul orei 11.11, coada sarpelui proiectata din vârful piramidei va tinti exact înspre constelatia Pleiadelor, într-o aliniere asemanatoare celei pe care o au piramida lui Quetzalcoatl din Teotihuacan. Atunci, cred mayasii, odata cu revenirea pe pamânt a lui Quetzalcoatl, lumea noastra se va sfârsi prin foc, iar pântecele cosmic Hunab Ku va da nastere unui nou soare, numit de mayasi Cel de-al Saselea Soare, o alta lume mai evoluata urmând sa se nasca. Iar daca va întrebati ce e adevarat din toate acestea, ei bine, oamenii de stiinta, inclusiv Pentagonul (pentru ca noi masuram totul numai prin stiinta, si nu prin spiritualitate) raspund afirmativ la toate acestea.La data solstitiului de iarna 2012, soarele se va afla în aliniamentul galactic, adica va fi pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care împarte în doua Calea Lactee, divizånd-o în doua emisfere).
Bineînteles ca, în ceea ce priveste Sarpele cu pene si toata descrierea simbolica prezentata mai sus, trezeste ras si ironie din partea acestei civilizatii atât de ancorate în materialism, vanitate si… infinit, vorba lui Einstein. Ma întreb, oare se stie ce reprezinta simbolul ancestral al caduceului pe care îl vedem ca troneaza mare pe cladirea Camerei de Comert si la unele centre medicale? Si uite ca folosim fel si fel de simboluri ancestrale care sa ne reprezinte institutiile doar asa… ca arata bine si impunator. Dar ce ar crede daca le-ai spune ca e vorba de sarpele kundalini, respectiv canalele ida si pingala sau „sarpele cosmic”, cum mai e denumit de shamani?

Dar sa mergem mai departe si sa vedem ce ne spun oamenii de stiinta si Pentagonul, care a pus pe jar toate marile publicatii de pe întreg mapamondul.Între suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electromagnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O. Schumann, in 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra. Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann sau pulsul Terrei a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita în domeniul militar. Din 1980, rezonanta a început sa creasca, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru înseamna ca ziua are numai 16 ore, în loc de 24, cât era odinioara. De altfel, fiecare dintre noi si-a dat seama de accelerarea timpului. Multi se plâng ca nu le ajunge ziua pentru ceea ce au de facut. În acest ritm, în 2012, timpul va ajunge la punctul 0. Odata cu Rezonanta Schumann, creste nivelul vibrational al oricarei fiinte de pe Terra (ceea ce e logic, si nicidecum paranormal). În ultimii mii de ani, liniile de câmp magnetic ieseau din Polul Sud si intrau pe la Polul Nord. Oamenii de stiinta au observat însa ca acest câmp magnetic stabil începe sa se schimbe, sa slabeasca. În ultimul secol, slabirea a fost de 10-15%, iar în ultimii ani s-a accelerat tot mai mult.
Pe scurt, ne putem astepta la cataclisme de proportii mari, schimbari severe si bruste de clima, regiuni inundate, acoperite de apa si o restructurare geofizica. Ce se va întâmpla din punct de vedere spiritual la nivel planetar, ramâne de vazut. Exista câteva ipoteze vizavi de schimbarile în plan energetic si spiritual:
- vise intense;
- creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai înalte;
- timpul se contracta;
- corpul fizic a început sa se schimbe, se creeaza un nou corp de lumina;
- cresc abilitatile intuitive si de vindecare, dovada multimea de bioterapeuti aparuta în ultimul timp;
- structura interna a ochiului uman se transforma în functie de capacitatile latente ale fiintelor, nou-nascutii au capacitatea telepatica mult marita;
- toate bolile incurabile ale secolului XX vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul;
- cea de-a cincea lume se sfârseste în 1987, a sasea Lume începe în 2012 (conform mayasilor);
- vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi, vom depasi cunostintele actuale despre Timp si Spatiu, vom depasi necesitatea Banului, dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a patra;
- vom intra în Dimensiunea a cincea, planeta Terra si întreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si întregul Univers, ADN-ul uman va fi reprogramat si îmbunatatit si va avea 12 spirale în loc de doua.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu