marți, 3 mai 2011

MISTERE CELEBRE?!

Oamenii au avut întotdeauna o înclinaţie către conspiraţii, iar civilizaţia umană nu a dus lipsă de incidente neelucidate în ultima sută de ani.Oamenii celebri decedaţi de-a lungul timpului nu au vrut să rămână morţi, în lume existând diverse zvonuri conspiraţioniste despre faptul că mulţi dintre ei şi-au înscenat moartea.
1. Michael Jackson 1958 – 2009
După ce Regele muzicii pop a fost pronunţat mort în iunie, au apărut mai multe teorii conform cărora Michael ar fi încă în viaţă. Una dintre cele mai recente imagini apărute pe internet arată un bărbat escortat dintr-o dubiţă a medicilor legişti care semăna foarte mult cu starul. Alte teorii afirmă că Michael Jackson a murit în urmă cu 20 de ani şi că actualul a fost doar un impostor care îi juca rolul.
2. Elvis Presley 1935 – 1977
De la moartea lui Elvis Presley din 1977 din cauza unei supradoze de medicamente, au fost raportate mii de aparitii. Se crede că şi-a înscenat moartea pentru a se elibera de presiunea publică. Deşi mulţi susţin că au fost martori ai apariţiilor lui Elvis în lume, nimeni nu a putut produce vreo dovadă.

3. Ducesa Anastasia 1901 – 1918
Familia ţarului Nicolae al II-lea a fost ucisă de soldaţii comunişti în 1918, dar când rămăşiţele lor au fost găsite şi identificate, cadavrele a doi copii lipseau. În urma acestui eveniment au apărut mai multe femei care pretindeau că sunt ultimul urmaş ai familiei regale ruseşti. Cea mai celebră dintre ele a fost Anna Anderson care a încercat să demonstreze legăturile sale regale timp de aproape 40 de ani. De la moartea sa, mai multe teste ADN au demonstrat că nu are legături de rudenie cu familia Romanovilor, iar în 2007 au fost descoperite încă două cadavre care au fost confirmate ca fiind ale copiilor.
4. Jim Morrison 1943 – 1971
Solistul de la The Door a murit în Paris, în 1971, dar detaliile cu privire la moartea sa nu au fost făcute niciodată publice. Cei mai mulţi cred că moartea sa a fost legată de consumul de droguri, dar deoarece nu a fost făcută o autopsie, mai multe teorii au apărut. Unele afirmă că Morrision a fost zărit urcând într-un avion, în ultimele zile ale presupusului deces, în timp ce alte teorii susţin că acesta traieste şi astăzi, la o fermă din Oregon.
5. Andy Kaufman 1949 – 1984
Comedianul american a murit de cancer pulmonar în 1984, dar unul dintre personajele pe care le interpreta, Tony Clifton, şi-a făcut apariţia de câteva ori în Los Angeles, după moartea artistului. Aparent, Kaufman a discutat cu prietenii ideea de a-şi înscena moartea şi a-şi face apariţia, 20 de ani mai târziu, cu prietenul său Bob Zmuda. La a XX-cea comemorare a morţii sale, familia ar fi ţinut o petrecere de bun-venit, dar Andy nu a apărut.
6. Adolf Hitler 1889 – 1945
Este un fapt acceptat că Hitler s-a împuşcat, în buncărul său subteran, în 1945. După moartea sa, cadavrul său a fost incendiat de soldaţii SS, înainte ca trupele sovietice să pătrundă în buncăr şi să ia cea a mai rămas din cadavru înapoi în Rusia. S-a anunţat la radio că Hitler a murit în timpul asaltului Berlinului, Stalin ascuzând adevărul. Din cauza acestor evenimente, moartea sa este şi astăzi acoperită de mister, fiind înconjurată de speculaţii.
7. Richard Bingham, 7th Earl of Lucan 1934 – 1999
Lord Lucan a dispărut în mod misterios în 1974 după ce a ucis doica copiilor săi, Sandra Rivett. Bingham a fost presupus mort până în 1992 şi a fost declarat mort în 1999. Deşi poliţia nu a reuşit să îl localizeze niciodată pe Bingham, acesta a fost zărit în mai multe ţări din lume printre care India, Noua Zeelandă şi Africa de Sud.
8. Amelia Earhart 1897 – 1939
Earhart a fost prima femeie care a traversat singură Oceanul Atlantic, dar când a încercat să zboare în jurul lumii, în 1937, avionul ei s-a prăbuşit şi a fost declarată moartă. Unii oameni cred că avionul ei a aterizat forţat pe teritoriu japonez şi a decis să îşi creeze o nouă identitate. Teoria este susţinută de faptul că ar fi fost văzută, de mai multe ori, în Japonia. Alţii sunt de părere că a fost capturată şi ucisă de japonezi.
                       SURSA-dosarelepix.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu