luni, 23 mai 2011

CELE MAI CIUDATE MANCARURI DIN LUME

Cele mai ciudate mancaruri din lume


Trimite articolul pe mail
Vrei o experienta extrema? Sa te rasfeti cu ceva „delicios”? Dupa o incursiune prin traditionalele si delicioasele specialitati, adunate de prin lume, a venit timpul sa iti dezvalui cealalta parte a culturii unor tari, reflectata in mancare. Va fi o calatorie „fascinanta”, doar tine-te bine!

1. Creier de maimuta (China) Maimute

China este renumita pentru specialitatile sale ciudate, si, chiar daca unele sunt considerate delicatese, peste tot in lume, stim ca are si o parte intunecata. Creierul de maimuta este o specialitate controversata, deseori atribuita chinezilor, desi este prezenta si in anumite tari. Practica degustarii creierului de maimuta a condus la o vanatoare exagerata in Indonezia, in special datorita unei credinte nefondate, in care, creierul de maimuta putea vindeca impotenta. Se presupune ca, in unele bucatarii chinezesti imperiale, creierul de maimuta a jucat rolul de ingredient principal in unele preparate. Fostul valet al Printesei Diana, Paul Burrell, sustine faptul ca ar fi fost servit, pe frunze de banana, cu creier de maimuta si nuca de cocos, pe durata unei vizite.

2. Branza cu larve (Sardinia)

Daca vrei sa experimentezi mai multe ciudatenii gastronomice, atunci Sardinia, din Italia, este locul unde pasiunea italiana pentru branza s-a transformat intr-o adevarata aventura pentru stomac. O ciudata, dar faimoasa delicatesa este branza putrezita, sau Casu Marzu, in dialectele sardiniene. Dar oare ce o fi atat de ciudat? Ei bine, pe langa laptele si branza de oaie, ingredientul principal este compus din….larvele vii, ce se imbiba cu grasime din branza, unele persoane considerandu-le destul de somptuoase. Si, dupa cum stiu eu, se spune ca acestea ar imbunatati gustul branzei. Eu, personal, as experimenta aceasta ciudatenie, macar din pura curiozitate.

3. Pupe prajite din viermi de matase (Coreea de Sud)

pupaeDaca China are parte de propria ciudatenie, Coreea ar putea cu usurinta sa ocupe unul din locurile fruntase, la o bucatarie ciudata. Cea mai populara gustare este beandegi. Principalul ingredient? Pupe prajite din viermi de matase. Sunt fierte si asezonate, fiind servite, de asemenea, si pe strazi, asa ca, fii atent cand comanzi alune prajite si bere. Nu se stie niciodata…Si, ca un plus, viermii de matase au fost propusi spre cultivare, de catre astronauti, drept aliment in spatiu, in misiunile de lunga durata. Ca sa nu mai vorbim de ciudatenii…

4. Furnici vii ( America de Sud)

antsO alta mancare bizara se poate gasi in America de Sud, in special in junglele din Colombia si Ecuador, unde diferite specii de furnici intrunesc calitatile pentru o gustare buna. Localnicii le savureaza direct de pe trunchiul copacilor, iar procesul este la fel de laborios precum savurarea semintelor de floarea soarelui. Siretlicul este sa le mesteci inainte sa te intepe. Iar bizarul continua, avand in vedere ca furnicile si ouale sunt consumate si in alte parti ale lumii. Spre exemplu, in Mexic, ouale de furnica sunt ingredientul de baza la escamoles. Mult noroc la vizitarea Mexicului, doar sa citesti meniul mai intai….

5. Gandaci prajiti (Thailanda)

Fried CockroachesDaca crezi ca a fost suficient, verifica-ti din nou stomacul, pentru ca urmeaza ceva total „delicios”. tailandezii sunt renumiti pentru cultura si delicatesele lor, dar, de asemenea, acestia considera un deliciu ceea ce majoritatea oamenilor ar zdrobi….Gandacul….prajit, cea mai urata nevertebrata a devenit o gustare savuroasa. Asta ar fi o aventura de neuitat….

6. Clatite cu muste  (Malawi)

Daca ti-au incercat nervii, daca te-au sicanat pana la limite, acum poti obtine mult dorita razbunare pe una dintre cele mai iritante dintre insecte, musca. Iar locul perfect este in Malawi, unde mustele sunt numeroase. In aceasta parte a Africii, mustele sunt prinse intr-o plasa, zdrobite intr-o tigaie si apoi prajite ca o clatita, pe…..orice suprafata de metal disponibila, multumita atotputernicului soare.

7. Pestele balon Fugu (Japonia)

Fugu BlowfishJaponia…lumea gheiselor, florilor de cires, sushi, si….pestele balon Fugu, cel mai toxic peste. Exista putini bucatari profesionisti ce stapanesc arta prepararii unui peste Fugu, fara a pune in pericol viata oamenilor. Prepararea pestelui in restaurante este strict supervizata de lege, atat in Japonia, cat si in mai multe tari, numai bucatarii calificati printr-o instructie riguroasa avand permisiunea de a-l pregati. Cea mai populara specialitate din Japonia este fugu sashimi, cunoscuta de asemenea si sub denumirea de fugu sashi sau tessa, si este servita in foi subtiri, decorand platourile in forma de crizantema, un simbol al mortii in cultura japoneza. Unii bucatari iti pot oferi experienta extrema, lasand o urma de toxina, ce iti armoteste buzele, fiind in acelasi timp un preparat sigur. Ei bine, asta este un risc pe care eu mi l-as asuma…..

8. Testicule de taur (Spania)

taurSe pare ca in Spania exista mai multe metode de a-ti demonstra barbatia. Precum faimosul cult masculin isi are radacinile in cultura Latino Macho, Spania a pastrat o anumita fascinatie pentru „el hombre”. Astfel, una din modalitatile de demonstrare a calitatii de „macho” este lupta pana la moarte cu un taur, sau, daca nu iti plac scenele insangerate, te poti aventura in experientele culinare, si poti savura testicule de taur….Se spune ca acestea ar avea un efect imbunatatit, in comparatie cu Viagra…Daca vrei sa te asiguri de realitatea acestui fapt….nu-ti ramane decat sa incerci…..

9. Budinca neagra ( Anglia)

Black PuddingAnglia…minunata Anglie….Aici ne putem desfata cu ceaiul de la ora 5, si, de asemenea, cu budinca neagra. Suna ca un desert intrigant, nu-i asa? Ei bine, ghiceste din nou…Budinca neagra este un salam special, cu sange, umplut pana la grosimea potrivita, pentru a se inchega cand este racit. Cunoscut si sub denumirea de salam cu sange, a fost certificat intaia oara in 1868, aparent, influentat de Blutwurst-ul german. Principalul ingredient este sangele de porc sau vita, iar umplutura tipica include carne, grasime, cartof dulce, ceapa, castane si fulgi de ovaz. Presupun ca dupa toate aceste ingrediente nu mai suna asa de rau.

10. Fast Food american

Si, bineinteles, nu puteam uita de fast-food. Responsabil pentru gustul delicios, acesta este responsabil si pentru problemele cu obezitatea, asa ca, in momentele in care te afli fata in fata cu un restaurant fast-food, gandeste de doua ori, poate la acea branza cu larve….macar are proteine…
Deci, dupa un meniu plin de „bunatati”, cred ca este timpul sa impahetez si sa pornesc la drum, nu neaparat in aceste locuri, dar cred ca voi servi o pizza….Doar ce mi-a crescut pofta de mancare….
  SURSA-TRAVEL SPLENDID.RO

sâmbătă, 21 mai 2011

TOP 10 CIUDATENII

Cele mai ciudate…10 ciudăţenii din lume

ciudat12Echipa Guiness World Records se confruntă, în cele 60.ooo de solicitări de omologare a recordurilor primite anual, cu numeroase situaţii şi persoane cel puţin bizare. Pare greu de crezut, dar există în lume oameni care pot sări de sute de ori cu coarda pe o sârmă ori care pot ţine în gură mulţi şerpi deodată. Cu toţii au caştigat un binemeritat loc în Cartea Recordurilor la secţiunea talente bizare.
1) Cei mai mulţi şerpi cu clopoţei ţinuti în gură
Jakie Bibby (SUA) a ţinut în gură, timp de 12,5 secunde şi fără niciun ajutor, opt şerpi cu clopoţei vii, apucându-i de coadă. Recordul a fost stabilit la Guinness World Records Experience, în Florida, la 19 mai 2001.
2) Cel mai rapid înghiţitor de viermi
manohoran
C. Manoharan din India a înghiţit 200 de viermi în 30 de secunde. Manoharan vrea să îşi mai asume un record, acela de a-şi introduce doi şerpi pe o nară şi a-i scoate pe gură.
3) Cel mai scump WC din lume
wc-aur
În anul 2001, Lam Sai-Wing, un bijutier din Honk Kong s-a gândit să construiască un W.C. din aur masiv. Piesa este evaluată la 3.5 milioane de dolari. Este o investiţie paradoxală, din moment ce eşti dispus să arunci banii la W.C.
4) Cea mai ciudată dietă
michel-lotito
Francezul Michel Lotito a mâncat, într-un an, 128 de biciclete, 15 cărucioare de supermarket, 6 candelabre şi 2 perechi de schiuri.
5) Cel mai lung sărut
Un cuplu a reuşit performanţa să îşi ţină buzele lipite pentru o perioadă de 30 de ore şi 45 de minute. Recordul a fost stabilit în aprilie 1999 la Tel Aviv.
6) Cel mai respins bărbat
Americanul Keith Redman a fost refuzat de 8.800 de femei, atunci când le-a cerut, pe rând, în căsătorie.
7) Cea mai mare alăptare sincron
3.541 de femei din Philiphine şi-au alăptat simultan copiii la sân.
8 ) Cea mai lungă călătorie cu maşina
Emil şi Liliana Schmid, un cuplu din Elveţia, au plecat în anul 1984 într-o călătorie în jurul lumii. Timp de 18 ani au folosit aceeaşi maşină, o Toyota Land Cruiser din 1982. Au trecut prin 131 de ţări şi au parcurs mai mult de 316.000 de kilometri.
9) Cel mai mare dans al puiului
Pe 1 septembrie 1996, în localitatea Canfield County Fair din Statele Unite, brusc 72.000 de persoane au început să danseze în acelaşi timp un dans ciudat în care aceştia imitau puii de găină. Aici, dansul este tradiţional pentru nunţi si alte petreceri.
10) Cea mai mare greutate trasă cu pleoapele
Chinezul Dong Changsheng a tras o greutate de 1,5 tone cu pleoapele.
Sursa: www.evz.ro

joi, 19 mai 2011

15 UIMITOARE SI BIZARE COINCIDENTE

15 cele mai uimitoare si ciudate coincidente

Viata este plina de coincidente, unele minore – insa, ocazional, extraordinare. Exista o lista a 15 dintre cele mai incredibile si extraordinare coincidente.

15. Cartea copilariei
Cartea copilariei Anne Parrish Paris
In timp ce romanciera americana Anne Parrish cutreiera librarii in Paris, in anii 1920, a gasit o carte care a fost una dintre preferatele copilariei sale – Jack Frost si Alte Povestiri. A ridicat cartea cea veche si i-a aratat-o sotului ei, spunandu-i despre cartea de care isi amintea cu afectiune, de pe vremea cand era copil. Sotul sau a luat cartea, a deschis-o si, pe prima pagina, a gasit inscriptia : “Anne Parrish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs.” Era chiar cartea Annei.
14. Noroc la Poker
Noroc la Poker Robert Fallon juca poker
In 1858, Robert Fallon a fost impuscat mortal – un act de razbunare al celor cu care juca poker. Fallon, sustineau ei, a castigat potul de $600, trisand. Cum scaunul lui Fallon era gol si niciunul dintre ceilalti jucatori nu era dornic sa ia acum cei $600 cu ghinion, au gasit un nou jucator pentru a lua locul lui Fallon si au mizat cu cei $600 ai mortului. Pana la momentul in care politia a aparut, pentru a investiga omorul, noul jucator a transformat cei $600 in $2,200. Politia a cerut ca cei $600 originali sa fie dati rudei celei mai apropiate a lui Fallon – doar pentru a descoperi ca noul jucator s-a dovedit a fi fiul lui Fallon, care nu isi vazuse tatal de 7 ani!
13. Morti Gemene
Morti Gemene frati gemeni de saptezeci de ani au murit
In 2002, frati gemeni de saptezeci de ani au murit la interval de cateva ore unul de celalalt, in urma unor accidente separate pe acelasi drum in Finlanda de nord. Primul dintre gemeni a murit atunci cand a fost lovit de un camion, in timp ce isi conducea bicicleta in Raahe, 600 kilometri nord de capitala, Helsinki. El a murit la doar 1.5km distanta de locul in care fratele sau a fost ucis. “Aceasta este pur si simplu o coincidenta istorica. Desi drumul este unul aglomerat, accidente nu se intampla in fiecare zi,” a declarat ofiterul de politie Marja-Leena Huhtala, catre Reuters. “Mi s-a facut parul maciuca, atunci cand am auzit ca cei doi erau frati, si chiar gemeni identici. Mi-a trecut prin cap ca poate cineva de sus a avut ceva de spus in asta,” a spus ea.
12. Coincidenta lui Poe
faimosul scriitor de povestiri horror, Egdar Allan Poe
In secolul al 19-lea, faimosul scriitor de povestiri horror, Egdar Allan Poe, a scris o carte intitulata „Povestirea lui of Arthur Gordon Pym’. Cartea era despre patru supravietuitori ai unui naufragiu, care s-au aflat timp de mai multe zile intr-o barca, inainte de a se decide sa-l omoare si sa-l manance pe asistentul al carui nume era Richard Parker. Cativa ani mai tarziu, in 1884, iola cu rame, Mignonette, a naufragiat, cu numai patru supravietuitori, care s-au aflat intr-o barca timp de mai multe zile. Intr-un final, cei trei membri seniori ai echipajului l-au omorat si l-au mancat pe asistent. Numele asistentului-camerist era Richard Parker.
11. Coincidenta Regala
In Monza, Italia, Regele Umberto I,
In Monza, Italia, Regele Umberto I, a mers la un mic restaurant pentru a lua cina, acompaniat de aghiotantul sau, Generalul Emilio Ponzia-Vaglia. Cand proprietarul restaurantului a luat comanda Regelui Umberto, Regele a observat ca el si proprietarul restaurantului erau practic identici, la fata si la constitutie. Ambii barbati au inceput sa discute asemanarea izbitoare dintre ei si au descoperit mult mai multe similaritati.
· 1. Ambii au fost nascuti in aceeasi zi, a aceluiasi an, (14 martie, 1844).
· 2. Ambii au fost nascuti in acelasi oras.
· 3. Ambii s-au casatorit cu o femeie cu acelasi nume, Margherita.
· 4. Patronul de restaurant si-a deschis restaurantul in aceeasi zi cand Regele Umberto a fost incoronat Rege al Italiei.
· 5. Pe 29 iulie 1900, Regele Umberto a fost informat ca patronul de restaurant a murit in acea zi intr-un accident misterios de vanatoare, iar in timp ce acesta isi exprima regretul, un anarhist din multime l-a asasinat.
10. Copilul care cade
In Detroit-ul anilor 1930, un om numit Joseph Figloc
In Detroit-ul anilor 1930, un om numit Joseph Figlock a fost menit sa devina o persoana uimitoare in viata unei tinere mame (si, aparent, incredibil de neglijenta). In timp ce Figlock mergea pe strada, copilul mamei a cazut de la o fereastra inalta, in capul lui Figlock. Caderea copilului a fost amortizata si Figlock si copilul au scapat nevatamati. Un an mai tarziu, tot acelasi copil a cazut de la aceeasi fereastra, aterizand din nou pe Dl. Figlock, in timp ce acesta trecea pe dedesubt. Din nou, ambii au supravietuit evenimentului.
9. Calugarul Misterios
In Austria secolului al 19-lea, un pictor aproape faimos numit Joseph Aigner
In Austria secolului al 19-lea, un pictor aproape faimos numit Joseph Aigner a incercat in mai multe randuri sa se sinucida. In timpul primei incercari de a se spanzura, la varsta de 18 ani, un calugar capucin misterios l-a interupt pe Aigner. Si din nou, la varsta de 22 de ani, acelasi calugar l-a impiedicat sa se spanzure. Opt ani mai tarziu, a fost condamnat la galere pentru activitatile sale politice. Insa din nou viata sa a fost salvata prin interventia aceluiasi calugar. La varsta de 68 de ani, Joseph Aigner a reusit intr-un final sa se sinucida, folosind un pistol pentru a se impusca. In mod total nesurprinzator, acelasi calugar capucin – un barbat al carui nume Aigner nu l-a stiut niciodata, a condus ceremonia de inmormantare.

8. Coincidenta fotografica
Coincidenta fotografica
O mama de nationalitate germana care si-a fotografiat bebelusul baiat in 1914, a lasat filmul pentru a fi developat la un magazin din Strasbourg. In acele timpuri, unele dintre placutele de film se vindeau individual. Primul Razboi Mondial a izbucnit si, neputand sa se intoarca la Strasbourg, femeia a renuntat la fotografie, considerand-o pierduta. Doi ani mai tarziu, a cumparat o placuta de film in Frankfurt, la peste 100 mile departare, pentru a o fotografia pe fiica ei nou-nascuta. Cand a fost developat filmul s-a dovedit a fi o expunere dubla, cu fotografia fiicei sale supra-expusa peste fotografia de mai inainte a fiului sau. Printr-o intorsatura incredibila a destinului, filmul ei original, niciodata developat, a fost gresit etichetat ca nefolosit si apoi revandut tot ei.
7. Gasirea Cartii
actorul Anthony Hopkins a fost de acord sa apara in Fata din Petrovka
In 1973, actorul Anthony Hopkins a fost de acord sa apara in “Fata din Petrovka”, bazat pe un roman al lui George Feifer. Neputand sa gaseasca un exemplar al cartii, niciunde in Londra, Hopkins a ramas surprins sa descopere unul zacand pe o banca intr-o statie de tren. S-a dovedit a fi exemplarul personal, adnotat, a lui George Feifer, pe care Feifer il imprumutase unui prieten si care fusese furat din masina prietenului.
6. Gemeni
Fratii gemeni, Jim Lewis si Jim Springer
Fratii gemeni, Jim Lewis si Jim Springer, au fost separati la nastere si adoptati de familii diferite. Intrucat nu se cunosteau, ambele familii si-au numit copiii James. Ambii James au crescut nestiind unul de celalalt, si amandoi au cautat instruire in domeniul protectiei legii , amandoi au avut talent la desen tehnic si tamplarie si fiecare s-a casatorit cu o femeie pe nume Linda. Amandoi au avut fii, dintre care unul a fost numit James Alan si celalalt James Allan. Fratii gemeni au divortat de sotiile lor si s-au casatorit cu alte femei – amandoua numite Betty. Si amandoi au avut caini pe care i-au numit Toy.
5. Ucidere din Razbunare
Ucidere din Razbunare incheiat relatia cu prietena lui care, din disperare, s-a sinucis
In 1883, Henry Ziegland a incheiat relatia cu prietena lui care, din disperare, s-a sinucis. Fratele furios al fetei l-a urmarit pe Ziegland si l-a impuscat. Crezand ca l-a omorat pe Ziegland, fratele si-a luat apoi propria viata. De fapt, Ziegland nu a fost omorat. Glontele i-a atins doar fata, oprindu-se intr-un copac. A scapat la limita. Ani mai tarziu, Ziegland a decis sa taie acelasi copac, care inca mai avea glontele in el. Uriasul copac parea atat de urias, incat a decis sa il arunce in aer cu dinamita. Explozia a propulsat glontele in capul lui Ziegland, omorandu-l.
4. Scarabeul de Aur
Structura si Dinamica psihicului Scarabeul de Aur
Din Structura si Dinamica psihicului: “O tanara femeie pe care o tratam, a avut, intr-un moment critic, un vis in care primea un scarabeu de aur. In timp ce imi povestea acest vis, stateam cu spatele la fereastra inchisa. Dintr-o data, am auzit un zgomot in spatele meu, ca un ciocanit usor. M-am intors si am vazut o insecta zburatoare, care batea in fereastra, pe dinafara. Am deschis fereastra si am prins creatura, in timp ce zbura inauntru. Era cea mai apropiata analogie a scarabeului de aur pe care il gasim la latitudinea noastra, un gandac scarabaeid, un carabus-rose comun (Cetonia aurata) care, contrar deprinderilor obisnuite, a simtit in mod evident nevoia de a intra intr-o camera intunecata, in acel moment aparte. Trebuie sa admit ca nu mi s-a intamplat niciodata ceva asemanator inainte sau de atunci incoace, si ca visul pacientei a ramas unic in experienta mea” – Carl Jung
3. Taxi
Taxi Bermuda
In 1975, in timp ce conducea o motoreta in Bermuda, un om a fost accidental lovit si ucis de un taxi. Un an mai tarziu, fratele barbatului a fost omorat in exact acelasi mod. De fapt, conducea aceeasi motoreta. Si pentru a continua sirul ciudateniilor si mai mult, l-a lovit acelasi taxi, condus de acelasi sofer – si care ducea pana si acelasi pasager!
2. Descoperire la Hotel
Descoperire la Hotel
In 1953, reporterul de televiziune Irv Kupcinet era in Londra, pentru a transmite incoronarea Ellizabeth-ei a II-a. Intr-unul dintre sertarele din camera sa de la Savoy, a gasit cateva obiecte pe care, identificandu-le, a constatat ca apartineau unui barbat numit Harry Hannin. Intamplator, Harry Hannin – o vedeta a baschet-ului din faimoasa echipa Harlem Globetrotters – era un prieten bun al lui Kupcinet. Insa povestea mai are inca o intorsatura. Doar doua zile mai tarziu, si inainte de a-i putea spune lui Hannin despre descoperirea norocoasa, Kupcinet a primit o scrisoare de la Hannin. In scrisoare, Hannin ii spunea lui Kucinet ca in timp ce era cazat la Hotel Meurice in Paris, a gasit intr-un sertar o cravata – cu numele lui Kupcinet pe ea.

1. Coincidenta Istorica
Coincidenta Istorica Thomas Jefferson si John Adams
Vietile lui Thomas Jefferson si John Adams, doi dintre fondatorii Americii: Jefferson a creat Declaratia de Independenta , aratandu-i ciorne ale ei lui Adams, care (impreuna cu Benjamin Franklin) a ajutat la editarea si cizelarea ei. Congresul Continental a aprobat documentul pe 4 iulie, 1776. In mod surprinzator, si Jefferson si Adams au murit in aceeasi zi, 4 iulie, 1826 – la exact 50 de ani de la semnarea Declaratiei de Independenta
  SURSA-CERCETEAZA.COM

miercuri, 18 mai 2011

CRANIILE DE CRISTAL

Cele 13 cranii misterioase ale umanitatii
   


In ultimele doua secole, in diferite locuri ale lumii au fost descoperite 12 cranii realizate din cristal, ametist, topaz, cuart si alte materiale dure. O veche legenda indiana spune ca ar trebui sa fie 13 pentru a se schimba complet lumea. Unii cercetatori spun ca cel de-al 13-lea si cel mai mare craniu a fost deja descoperit, altii afirma ca nu se stie inca nimic despre el. De fapt, arheologii si cercetatorii incearca in zadar de multi ani sa afle motivul realizarii ciudatelor obiecte. Vechimea lor a fost estimata la aproximativ 1.000 de ani si nu ar putea fi realizate nici macar cu tehnologia prezentului. Cristalele si craniile constituie o alaturare ce a iscat numeroase presupuneri legate de existenta extraterestrilor.De-a lungul timpului, omenirea a utilizat puterea cristalelor si a pietrelor in scopuri diferite. Cele mai vechi legende despre cristalele magice ne duc la Atlantida. Se presupune ca oamenii acestei rase avansate foloseau cristalele pentru a canaliza si utiliza energia macrocosmica.In practica medicala a multor culturi stravechi, se regaseste portul la git al amuletelor si talismanelor. Se foloseau diferite pietre, in functie de boala, pentru a obtine efectul tamaduitor dorit. Indienii americani si mayasii foloseau si ei cristalele pentru diagnosticarea si tratamentul diferitelor boli.Astazi, datorita dezvoltarii rapide a tehnologiei, cristalele sint folosite pentru a transmite si amplifica energiile in multe feluri. Cristalele au fost considerate talismane magice inca din Evul Mediu si in prezent, pentru multi, puterea lor supranaturala este de necontestat.In acelasi timp, craniile simbolizeaza moartea si nenorocirea si sint folosite numai in practicile magiei negre. Imbinarea dintre cele doua simboluri a iscat numeroase presupuneri legate de existenta extraterestrilor sau a unei civilizatii pamintene superioara fiintei umane.O legenda indiana a incitat numerosi cercetatori In India circula singura legenda referitoare la craniile misterioase: Un cerc realizat din 12 pietre sau cranii, in mijlocul caruia se afla un al 13-lea craniu, cel mai mare dintre toate. Acestea sint pietrele cunoasterii, iar cind vor fi reunite toate in forma amintita, vor schimba complet lumea. Obiectele au fost aduse din spatiu de 13 civilizatii diferite, care le-au dat spre pastrare diverselor popoare. Cind va sosi timpul, craniile vor fi redescoperite, prevesteste vechea legenda indiana.Intr-adevar, incepind din anul 1840, in diferite regiuni ale lumii au fost descoperite 12 cranii ciudate. La ora actuala, ele se afla in unele colectii particulare sau sint expuse in muzee din SUA, Franta sau Marea Britanie. Desi la inceput au fost privite ca niste opere de arta create de stramosii nostri, dupa ce s-a aflat legenda indiana, numerosi cercetatori au inceput sa se intereseze mai indeaproape de aceste cranii.Cert este ca specialistii in prelucrarea cristalelor afirma cu tarie ca felul in care au fost taiate aceste obiecte este atipic.
Un cristal, indiferent de materialul din care se compune, creste pe trei planuri diferite, de-a lungul unor axe cristalografice. In functie de unghiul in care se afla aceste planuri, se formeaza fatetele pietrei. Atunci cind un cristal e prelucrat in sens invers axelor sale, se observa acest lucru foarte repede pentru ca materialul se sparge pur si simplu in bucati foarte mici. Afirm cu tarie ca acest lucru este imposibil, avind in vedere mijloacele tehnice de care dispunem astazi, a afirmat John Rowen, seful catedrei de cristalografie si mineralogie de la Universitatea din Pasadena.Modul de faurire a craniilor releva o tehnica nemaiintilnita pe Pamint.O alta constatare de senzatie este ca nici unul dintre craniile descoperite nu prezinta urme de slefuire: Dupa ce ca sint facute dintr-un singur bloc de cristal, nici nu se vede vreo urma pe care ar fi lasat-o, cu certitudine, orice obiect care ar fi fost folosit pentru modelarea craniilor. Singura explicatie logica e ca aceste obiecte au fost realizate doar prin frecarea cu miinile, lucru posibil. Insa am calculat ca pentru modelarea unui singur craniu ar fi fost nevoie de cel putin 600 de ani, avind in vedere duritatea materialului si complexitatea obiectelor, a mai spus doctorul Rowen.Specialistii au incercat sa determine cu exactitate vechimea acestor obiecte misterioase. Insa fiecare metoda folosita a indicat o cu totul alta datare: de la 1.400 de ani, pina la 36.000 de ani.
Tot ce pot face cercetatorii este sa astepte si descoperirea celui de-al 13-lea craniu, care ar putea face lumina in acest mister. Unii spun ca el deja a fost descoperit, dar nu i s-a dat atentie, altii ca nu se stie inca nimic despre el. In opinia specialistilor, din punct de vedere tehnic, craniile de cristal sint obiecte care nu pot fi reproduse sau realizate in zilele noastre nici de cei mai priceputi sculptori sau ingineri. Aceste teorii au dus la numeroase discutii contradictorii in privinta unui craniu de cristal studiat de exploratorul britanic Mitchell-Hedges. Acesta a prezentat craniul ca o descoperire a fiicei sale Anna, in 1924.Mitchell-Hedges a condus o expeditie la ruinele unei localitati mayase, Lubaantun, in Belize, cautind probe in ceea ce priveste existenta Atlantidei. El a povestit ca fiica sa a gasit craniul de cristal, intre vechi ruine unde a presupus ca odinioara a existat un templu mayas. Craniului ii lipsea mandibula, care a fost insa descoperita trei luni mai tirziu, la citiva metri distanta. Mitchell-Hedges a relatat ca, initial, a refuzat sa ia craniul si l-a oferit preotilor de acolo, dar ca ei i l-au dat in dar, in semn de bun ramas. Craniul a uimit prin faptul ca se asemana foarte tare cu un craniu uman, mai ales in ceea ce priveste structura maxilarului, mai precis mobilitatea mandibulei.Cercetarile de mai tirziu si studiile minutioase asupra craniului efectuate de catre specialistii de la British Museum i-au dus pe acestia din urma la concluzia ca povestea lui Mitchell-Hedges era fictiune si ca exploratorul a intrat in posesia craniului - fara a se sti prin ce metode - abia in 1943. Unii sceptici afirma ca toata povestea descoperirii craniului este doar o inscenare facuta de cercetatorul Mitchell-Hedges, deoarece a vrut sa-i faca o bucurie fiicei sale adoptive, care, de fapt, in ziua descoperirii implinea 17 ani.La lumina, acest craniu pare sa-si schimbe culoarea, citeodata se abureste usor, existind chiar momente cind in interiorul sau pot fi vazute imagini stilizate de munti si temple.
Craniul a ramas mostenire fiicei lui Mitchell-Hedges, Anna, care a sustinut in continuare versiunea tatalui sau si, dupa ce s-a stabilit in Canada, a efectuat mai multe turnee in care incerca sa-i convinga atit pe oamenii de stiinta, cit si pe cei de rind ca intr-adevar acesta a fost descoperit in 1924, in vechiul templu mayas, si ca detine puteri miraculoase.Realizarea de catre oameni a craniului descoperit de Mitchell-Hedges este imposibilaCraniul Mitchell-Hedges - cum a fost botezat - cintareste aproximativ 6 kilograme. Exceptind unele anomalii de la oasele pometilor, acest craniu este structurat din punct de vedere anatomic la fel ca un craniu uman. Din cauza dimensiunilor sale s-a ajuns la concluzia ca modeleaza, mai degraba, craniul unei femei.Craniul Mitchell-Hedges a fost indelung studiat, una dintre cele mai amanuntite analize efectuindu-se in 1970, la laboratoarele Hewlett-Packard. Cercetatorilor li s-a parut cu atit mai misterioasa originea si modalitatea in care ar fi putut fi realizat acesta, cu cit toate indiciile le intareau convingerea ca acesta fusese sculptat impotriva axei cristalului. Cercetatorii au concluzionat ca singurele unelte utilizate pentru cioplirea craniului au fost diamantele, iar finisarea s-a facut cu ajutorul unei solutii obtinute dintr-un amestec de nisip de siliciu si apa.Aceasta presupunere nu a devenit totusi certitudine, pentru simplul fapt ca ar fi fost nevoie de vreo 300 de ani pentru a finaliza lucrarea cu asemenea ustensile.Concluzia expertilor a fost ca realizarea de catre fiinta umana a unei forme atit de complexe si intr-o maniera desavirsita precum Craniul Mitchell-Hedges era practic imposibila. Ei au afirmat ca, in timp ce craniul era luminat, acesta parea ca a luat foc, isi schimba culoarea si emana imagini si sunete stranii.Desi Craniul Mitchell-Hedges a fost considerat esenta acestui gen de creatii, au mai fost descoperite si alte cranii similare, care au ridicat mari semne de intrebare. Intre ele exista o inrudire stranie, nu doar din cauza similaritatilor structurale si compozitionale, ci prin faptul ca ele par sa ascunda un fel de energie care le face sa comunice intre ele atunci cind sint adunate la un loc.
Acest lucru a dus la ipoteza ca misterioasele cranii ar fi facut parte din aceeasi familie, ca ar fi avut creatori comuni si ar fi servit unor scopuri comune.Pe linga Craniul Mitchell-Hedges, printre cele mai celebre se numara Craniul de Cristal Britanic si Craniul de Cristal Parizian, istoricii sustinind ca ambele au fost aduse in Europa, in 1890, de catre mercenarii mexicani.Cele doua cranii se aseamana ca dimensiuni si forma si s-a presupus ca, de fapt, unul dintre ele reprezinta o copie a celuilalt. Spre deosebire de Craniul Mitchell-Hedges, acestea doua nu sint sculptate cu o finete la fel de mare, unele trasaturi fiind superficiale si incomplete.Craniul botezat ET poate vindeca orice boalaAlte exemplare cunoscute sint reprezentate de Craniul de Cristal Mayas si Craniul Ametist, descoperite in 1900 in Guatemala, respectiv, Mexic si aduse in Statele Unite de catre un calugar. Cele doua sint foarte asemanatoare, singura deosebire constind in faptul ca Craniul Ametist este realizat din cuart purpuriu.ET este un alt craniu de cristal ce a trezit interesul cercetatorilor, el fiind descoperit la inceputul secolului XX in America Centrala.Realizat dintr-un cuart cenusiu, ET face parte dintr-o colectia particulara a unei femei care crede ca acesta are puteri miraculoase, putind vindeca orice boala. Ea a afirmat ca acest craniu a ajutat-o sa se vindece de o tumoare pe creier.Craniul care este cel mai aproape ca structura si realizare de Craniul Mitchell-Hedges este cel cunoscut sub numele de Craniul de Cristal din Cuart Roz, descoperit in apropiere de Honduras. Craniul este mai mare decit cel Mitchell-Hedges, insa tradeaza aceeasi finete a lucraturii si are, de asemenea, mandibula mobila.
Au existat si exista inca numeroase convingeri, conform carora cristalul este o materie extrem de puternica, ce poate transmite si absorbi vibratii, emanind totodata un fel de energie psihica. Exista persoane care au afirmat ca, dupa ce au vizitat de mai multe ori Craniul Mitchell-Hedges si au petrecut mai mult timp in preajma sa, s-au vindecat, chiar si de boli cronice.Cea mai interesanta ipoteza privind craniile a fost aceea ca, craniile reprezinta un fel de banci de date despre o rasa superioara, care este posibil sa fi existat pe Pamint. S-a presupus ca aceste cranii au fost codificate si ca in ele s-au inmagazinat numeroase date valoroase cu privire la misterioasa rasa, precum si profetii ale evenimentelor din urmatoarele milenii si o istorie completa a vietii pe Pamint.Au existat numeroase incercari de a afla aceste presupuse informatii detinute de cranii, inventindu-se diverse metode. S-a considerat ca persoanele cu capacitati paranormale puteau obtine date despre informatiile din interiorul craniilor doar meditind in preajma acestora, insa aceste incercari nu au adus rezultate concrete.Au existat si ipoteze conform carora craniile ar detine imagini despre fiinte extraterestre si istoriile altor civilizatii din univers, insa toate aceste teorii au ramas la stadiul de simple supozitii.In ciuda numeroaselor ipoteze, modul in care au aparut si au fost create craniile de cristal a ramas un mister. Nu a fost exclusa presupunerea ca aceste cranii ar reprezenta dovezile existentei Atlantidei. A existat, de asemenea, si ideea ca cele 13 cranii contin date istorice despre o civilizatie inteligenta care ar trai undeva in adincul pamintului, ascunsa de privirile oamenilor.O alta explicatie a fost ca artizanii din America Latina ar fi sculptat chiar ei aceste cranii prin metode numai de ei stiute si care nu au fost niciodata divulgate.Cei mai sceptici oameni de stiinta cred ca aceste cranii sint realizate intr-o perioada mult mai recenta decit s-a pretins si nu constituie decit incercarea de a-i pacali pe creduli ca ele reprezinta dovada unor puteri paranormale sau a existentei extraterestrilor.In ziua de Craciun a anului 1994, o femeie se plimba prin ferma sa din apropiere de Crestone, Colorado, in San Louis Valley. In aceasta zona au fost adesea vazute lumini ciudate, OZN-uri si animale mutilate.
O scinteiere de lumina produsa la nivelul solului i-a atras femeii atentia. Uitindu-se in jur, a vazut ceva ce stralucea in praf. A descalecat, a ridicat obiectul si l-a curatat. Parea sa fie un craniu facut din cristal sau sticla, dar deformat total, ca si cind cineva il topise si incercase sa-l refaca.Suprafata craniului era lucioasa si neteda. Pe de o parte avea ceva asemanator dintilor umani, iar de cealalta parte semana foarte bine cu profilul unui extraterestru. La baza, unde ar fi trebuit sa se afle gitul, era retezat.Femeia, care a dorit sa i se pastreze anonimatul, nu mai vazuse niciodata ceva asemanator. Cind l-a aratat unor specialisti, ea avea sa afle ca nu era prima descoperire de acest gen.Vestea despre craniul de cristal din San Louis Valley s-a raspindit cu repeziciune, iar cea care l-a gasit le-a permis sotilor Al si Donna Koon, precum si fiicei lor, Alta Jamison, sa-l expuna in magazinul lor de roci din Moffat, Colorado. Obiectul a devenit o adevarata atractie populara, aducind vizitatori din toate colturile Americii.Alta Jamison spune ca oamenii inzestrati cu capacitati paranormale pot comunica cu craniul. Unii chiar au simtit ca exista o legatura intre ei si craniu, despre care cred ca are constiinta si ca realizeaza conexiuni intre oamenii cu care vine in contact si o lume interioara a Pamintului.Altii afirma ca acest craniu culege informatii de la celelalte cranii descoperite pina in prezent si ca el ar putea fi cel de-al 13-lea si ultimul. Dar, conform legendei indiene, ar trebui sa fie mai mare si nu este foarte mare fata de celelalte. Misterul persista, iar Al Koon spune ca energia craniului este pozitiva. De asemenea, el marturiseste ca nimeni nu a descoperit din ce mineral anume a fost confectionat craniul, insa banuieste ca ar fi din cristal.Altii sint de parere ca un OZN l-a pierdut sau l-a trimis intentionat in zona. Multi dintre cei care au meditat asupra craniului par sa simta ca obiectul este parte integranta din energia umana si extraterestra.
Nick Nocerino, un cercetator care a studiat craniul, a meditat asupra lui doua zile la rind si a simtit ceva nou, cu toate ca energiile emise de el se aseamana cu cele emise de celelalte cranii. Craniul aflat in custodia sotilor Koon poate fi imprumutat pentru meditatie intr-o camera separata.Chiar si cele mai neincrezatoare persoane care au stat in preajma craniului au pretins ca au simtit o forma ciudata de energie, ce provenea din el, fiind relatate in acest sens si unele incidente bizare. De pilda, un sceptic a scos craniul din magazin si s-a apropiat cu el de masina. Una din roti a explodat fara vreun motiv. Un alt caz este cel al unui cercetator care a intrat in magazin pentru a filma craniul, dar cind a ajuns linga el a constatat ca aparatul de filmat nu mai functiona.Ca si celelalte cranii descoperite in America Centrala, nici acesta nu pare sa prezinte vreo urma de cioplire sau topire. El constituie o importanta descoperire in afara Americii Centrale, fiind inzestrat cu doua fete: una umana si cealalta extraterestra.

Probabil aţi auzit, mai puţin sau poate mai multe, despre diferite organizaţii secrete, ca Masoneria, Illuminaţii, Rosacruce, Ordinul Templierilo, Thule... Ma vad nevoit sa mentionez, iarasi, numele lor aici. Nazistii si membrii Thule, credeau ca Terra are gauri la polul nord si ca in interior ar exista o alta civilizatie. Cum am mai mentionat in documentarul "Hitler si Atlantida", exista ipoteze si calcule corecte din punct de vedere fizic si matematic in privinta existentei unui portal la polurile Terrei. Atunci, poate cei care au existat candva si au locuit Atlantida, oriunde ar fi fost aceasta, fie ea sub Antarctida, in Marea Mediterana sau undeva intre Spania si Groenlanda au gasit acest portal si au reusit sa evadeze spre alta lume. Marele matematician Euclid avea formulata o teorie conform careia, nu doar Terra ar fi "gaurita" ci si alte obiecte din Sistemul nostru Solar, iar Hubble confirma perfect aceste calcule prin poze uimitoare... Exploratorii care au atins polurile notau in jurnale ca au intilnit raulete cu apa calda, seminte de fructe exotice, poenite cu flori...Insa aceste lucruri nu prea au fost relatate intr-un mod deschis publicului. Si chiar de s-a spus ceva... Secretele mari sunt protejate de incredulitatea publica. Se pare ca S.U.A detine toate satelitele care supravegheaza polurile. De asemenea, uriasa afacere de succes cu Alaska se pare ca a fost o intelegere facuta pentru alte scopuri. Si ma mai pune pe ganduri si descoperirea din Bucegi. Sunt 95% convins ca intr-adevar exista ceva la poluri. Anul acesta, in luna iunie (daca nu ma inseala memoria, caci site-ul respectiv a fost eliminat...), era planificata o ampla expeditie spre Polul Nord cu scopul declarat - gasirea gaurii. Cel care urma sa conduca aceasta expeditie a murit...E deja de la sine inteles ca in circumstante stranii. Oricat de sceptici nu am incerca sa fim, poate doar din lipsa dorintei de a accepta asa ceva, poate din incredibilitatea acestor idei nu putem contesta lucruri palpabile, reale. Oare aceste 13 cranii nu sunt la fel de faimoase ca si Sf.Graal? Dar poate totul e un joc, ei ne dau informatia, ne lasa sa vedem si locurile lipsa. Tot ceea ce credem ca descoperim poate e deja de mult pus acolo pentru noi. Suntem ca niste copilasi care intra in casa si descopera uimiti bomboane ascunse prin diferite colturi ale casei, si in mandria lor motivata de infantilitatea aparent vesnica aleargam spre parinti sa ne laudam cu bogatiile gasite... Si ei zambesc. Zambesc, caci stiau dinaintea noastra.

SURSA-top-secret.ablog.ro

luni, 16 mai 2011

MAI TRAIESTE OMUL DE NEANDERTHAL?

Enigme neelucidate
Populatia almas, urmasii neanderthalienilor?!


In 1925, un grup de soldati care urmareau niste banditi ascunsi in Muntii Pamir, au dat peste niste urme ce pareau a fi fost facute de niste picioare desculte, pe zapada. Urmele duceau pâna la intrarea intr-o pestera aflata undeva, pe peretele abrupt al muntilor. De teama unei intâlniri cu cine stie ce ucigas, soldatii au patruns in pestera, deschizând foc chiar de la intrare. Apoi au cercetat sa vada in ce anume trasesera. Pe podea zacea o fiinta ciudata. Doctorul care insotea expeditia a lasat urmatoarea descriere:
“La prima vedere parea o maimuta. Era peste tot acoperita de par. Dar stiam ca in muntii pamir nu exista maimute. Am intors de mai multe ori capul acelei fiinte pe spate si fata si l-am masurat. Era un mascul mai in vârsta, având inaltimea de 1,67 – 1,70 metri. Pieptul era acoperit cu par cafeniu mai lung si mai rar. Pe burta, parul de culoare gri era scurt si gros. Pe sezut avea mai putin par, de unde rezulta ca aceasta fiinta avea obiceiul sa sada ca si omul. Soldurile erau acoperite cu mult par, in timp ce geninchii erau dezgoliti si aveau bataturi. Laba piciorului era complet lipsita de par si era acoperita cu piele aspra, maro. Parul devenea mai subtire spre mâini, palmele fiind acoperite de o piele batatorita. Culoarea fetei era intunecata. Aceasta fiinta nu avea nici barba si nici mustata. Parul de pe ceafa era gros si incâlcat. Dintii mari si egali aveau forma dintilor umani. Fruntea era tesita, arcadele proeminente, nasul turtit, urechile fara par, putin mai ascutite decât ale omului si cu lobul mai lung. maxilarele proeminente, deosebit de masive, faceau ca fata sa se asemene cu cea a tipului mongoloid. Aceasta fiinta ciudata avea un piept foarte puternic si muschi bine dezvoltati. Nu am gasit nici o diferenta anatomica importanta intre aceasta creatura si om.”

Continuând investigatiile, s-a constatat cum ca localnicii afirmau ca aceste fiinte, denumite almas, ar fi trait in pesteri greu accesibile si s-ar fi hranit cu fructe, rozatoare si plante.

Pe 13 februarie 1974, un localnic, pastor, a facut descrierea unui almas pe care l-a intâlnit in drumurile sale prin muntii din provincia Bayan Ulegei, situata in sud-vestul Mongoliei. Descrierea sa se potriveste cu a altor martori oculari:
“Almas  pare sa fie jumatate om si jumatate animal si este acoperit cu par negru-roscat. Fata este lipsita de par. Partea din spate a capului are o forma conica, fruntea este turtita iar arcadele si maxilarele proeminente. Almas are statura medie a omului si merge aplecat, cu genunchii indoiti. Are umeri largi si brate lungi. Degetele de la picioare sunt intoarse inauntru. Almas se sperie usor, este suspicios, dar nu este agresiv si-si desfasoara activitatea in timpul noptii. De obicei este vazut in zori sau la lasarea amurgului. Nimeni nu l-a vazut vreodata vorbind. Se hraneste cu radacini, frunze, iarba si alte vegetale. Prefera sa stea ascuns in munti, departe de om”

Relatari despre grupuri de almas dateaza inca din secolul al XIII-lea. In vremurile acelea, seful unei misiuni diplomatice trimisa de regele Frantei in Mongolia a relatat gazdelor despre niste oameni salbatici care traiau in desert, la sud de orasul Omyl.

Doua secole mai târziu, nobilul bavarez Hans Schiltberger, ajuns prizonier al lui Timur Lenk, relata despre salbaticii care traiau in desertul Dzungartia, laolalta cu hergheliile de cai salbatici. Trebuie remarcat faptul ca urma acestor cai salbatici a fost redescoperita abia in anul 1877, intâmplator, pe când un zoolog rus rasfoia o carte veche in care apareau desene cu fauna din Mongolia secolului XVIII. In aceasta carte exista si imaginea unei creaturi bipede, acoperita in intregime cu par, cu exceptia mâinilor si picioarelor. La denumire, in carte era dat “om salbatic”.

In anul 1906, geograful rus Badzar Baradun, a vazut un almas in muntii Altai. Din 1927 nu a mai aparut nici o relatare despre populatia almas din regiunea Gobi. Dar toate relatarile au un punct comun. iciodata almas nu erau intâlniti in grupuri mari, uneori fiind insotiti si de copii. O relatare mongola povesteste despre un localnic care, plecat in cautarea unei camile ramase in urma, a vazut un grup de almas care stateau in jurul focului. O alta relatare se refera la un sugar care a fost lasat singur de mama sa.

Pâna la intoarcerea mamei naturale, copilul a fost alaptat de o alta femela almas. La revenirea mamei, doica improvizata a lasat copilul si a fugit. Un alt almas a fost vazut in timp ce era fugarit de o haita de câini de vânatoare iar un altul a fost intâlnit in Muntii Burkut, lânga râul Delyun. Acesta din urma era inalt, puternic, cu par negru pe piept, abdomen si spate. Pe cap parul tindea sa devina gri. Cei care l-au vazut au incercat sa-l captureze si au tras cu armele de vânatoare spre creatura, incercând sa nu-l raneasca. Localnicii au dezaprobat incercarea de ranire a creaturii, mai ales ca ei ii numesc pe almas “stapânii muntilor”.
La ora actuala, aria de raspândire a populatiei almas este limitata la mai putin de 1000 de km, in special in muntii Mongoliei.

Pe 26 iunie 1953, un lucrator agricol a descoperit cadavrul unui almas, pe jumatate ingropat in nisip. Unele relatari vorbesc despre cranii de almas pastrate in colectii particulare sau alte parti din organismul unui almas. Se presupune ca fiinte similare exista si in Caucaz, cu deosebirea ca acestia sunt ceva mai comunicativi decât fratii lor din Mongolia. Rudele din Caucaz au mai putin par pe corp si sunt mai scunde. Indivizi de acest gen au fost vazuti intrând in lanurile cu porumb pentru a se hrani cu stiuleti.

Cercetatorii au incercat sa dea un raspuns la intrebarea: “Cine sunt almas?”. Unii spun ca ar fi vorba despre niste maimute care, prin cine stie ce conditii au ajuns in zona respectiva, probabil pe vremea marilor hani. Dar, cei mai multi, considera ca almas sunt ultimele ramasite ale Omului de Neanderthal, despre care s-a spus ca a disparut in urma cu peste 35.000 de ani, alungat de omul primitiv, respectiv stramosul nostru. Se pare ca in urma agresivitatii adversarilor sai, ultimii oameni din Neanderthal s-au retras in munti, infatisarea lor permitându-le sa traiasca in conditiile vitrege din munti. Iata, asadar, cum, dintotdeauna a iest la suprafata caracterul violent al rasei umane. Om impotriva omului, pentru ca, in cele din urma, selectia naturala sa-si spuna inca o data cuvântul: brutele au supravietuit. Si au creat o civilizatie.
   SURSA-SECRETELE FEMEILOR.RO

duminică, 15 mai 2011

7 SUPERSTITII HAIOASE

Sapte superstitii haioase


Nu am fost niciodata o persoana superstitioasa. Adica, daca o pisica neagra imi taie calea, nu ma refugiez in casa si ma gandesc ca necazul pandeste dupa fiecare colt. Daca sparg o oglinda nu mi-e teama ca urmatorii sapte ani vor fi cu ghinion si daca cucuveaua croncane pe creanga din fata geamului meu, cu siguranta nu o sa mor. Mai jos am realizat o lista cu sapte dintre cele mai stupide superstitii care exista.

7.Ciocanitoarea

Cand auzi ciocanitoarea ca zdrobeste zgomotos scoarta copacului pentru a ajunge la larvele mult dorite, se spune ca o sa ploua cat de curand. Asta ar fi o superstitie tare daca ar fi adevarata – insa eu personal am auzit o gramada de ciocanitori la lucru si niciodata nu a plouat.

6.Oaspete neinvitat

Ai varsat accidental ceasca cu ceai sau cafea? Ei bine, unii oameni spun ca atunci cand se intampla asta, in scurt timp va ajunge un oaspete neinvitat la tine.

5.Gargarita

Nu cred ca este bine sa omori o gargarita. Se spune ca poti avea parte de ghinion daca ucizi aceasta micuta insecta. Chiar daca nu sunt o persoana superstitioasa, cred ca gargaritele sunt simboluri ale norocului si ale primaverii, mult prea gingase pentru a fi omorate.

4.Cioara

Sa vezi o cioara inseamna ca se va intampla ceva rau. Dar daca vezi mai multe? Doua inseamna noroc, trei inseamna sanatate, patru echivaleaza cu bogatie, cinci prevestesc boala si sase aduc moartea (cine naiba sta sa le numere?). Se mai spune ca daca o cioara moare in fata casei tale, cineva apropiat va muri (si daca stau la bloc?).

3.Broasca

Daca o broasca intra in casa ta, inseamna ca iti aduce noroc. Daca vrei mai mult noroc, aduna mai multe broaste! :)

2.Scara

Pfff, ai trecut pe sub o scara deschisa? Ei bine, nu ai de ce sa te temi. Doar treci cu spatele inapoi si superstitia se sparge.

1.Ziua de vineri

Nu schimba asternutul intr-o zi de vineri, ca vei visa urat in acea noapte. De asemenea, nu incepe niciodata o calatorie vinerea, altfel vei avea parte de ghinion tot sejurul. Tot vineri nu incepe sa-ti confectionezi o haina, decat daca o poti termina tot in acea zi, altfel vei fi urmarit de ghinion. Eu as completa cu “ziua de vineri este ziua in care se termina munca si incepe weekend-ul, cine mai are timp de superstitii”.
  SURSA-ASK MEN.RO

joi, 12 mai 2011

SCHELETE IMPOSIBILE

Printre amprentele misterioase pe care arheologii le-au gasit pe Terra se afla fosile “umane” aproape pretutindeni in lume cu care ne pun cu adevarat pe ganduri si ne lasa perplecsi.
Iata o succinta lista, prezentanta cronologic, cu ceea ce consideram ca merita intr-adevar atentia dumneavoastra, a acestor descoperiri absolut stranii.
1837 : resturi de pigmei
Schelete care masora 0,90 si 1,35m inhumate in cosciuge din lemn, au fost descoperite in Ohio in 1837. Alaturi de ele nu se afla insa niciun obiect pentru a permite datarea culturii acestor pigmei.
Numarul lor i-a facut pe oamenii de stiinta sa considere ca trebuie sa fi apartinut locuitorilor unor aglomerari umane considerabile.
1880 : cranii cu coarne
Cranii umane cu coarne au fost gasite pe un pamant funerar din Sayr (Pennsylvania). In afara de acestea si de arcade sprancenate, aceste schelete poseda o anatomie normala. Dar marimea lor era dincolo de medie, adica aveau circa 2,10m. Cercetatorii cred ca au fost inhumati in jurul anului 1200 e.n.
Aceasta descoperire este surprinzatoare. Unele dintre aceste oase au fost trimise la American Investigating Museum din Philadelphia.
SCHELETE SI OASE IMPOSIBILE
1888 : un rand dublu de dinti
Intr-un teren funerar din Minnesota au fost gasite sapte schelete care aveau un rand dublu de dinti la mandibulele superioare si inferioare, fruntea joasa si inclinata inapoi cu arcade mari proeminente. Ele au fost inhumati in pozitie asezata.
1911 : giganti roscati
In Nevada, minerii au intreprins in 1911 exploatarea unor depozite bogate de guano in grota Lovelock. Rapid, ei au dat peste vestigii indiene si mai ales peste o mumie de 1,98m inaltime, cu parul roscat. Legendele indienilor paiut vorbesc despre un trib de giganti roscati, numit Si-te-cah, candva dusmanii de moarte ai indienilor din regiune.
In 1912, Universitatea Berkeley din California si Societatea de istorie a statului Nevada, au trimis un om de stiinta pentru a cerceta locul. Din nefericire, exploatarea de guano a bulversat totul si nu s-au putut recupera decat cateva obiecte.
In cursul anilor urmatori, s-au descoperit alte fosile printre care femuri care au apartinut unor indivizi de cel putin 1,80m, o marime remarcabila pentru epoca si loc. Antropologii admit ca indienii roscati au existat in Vestul american. In acelasi timp, in nicio parte nu se face mentionarea unui popor de giganti roscati.
1921 : o rana enigmatica
La muzeul de istorie a Naturii din Londra se poate vedea un craniu de om de Neanderthal. Acest craniu vechi de peste 20.000 de ani, prezinta o rana stranie.
Pe partea stanga, se zareste net o gaura rotunda si neteda. Netezimea ranii ne lasa sa credem ca ea a fost provocata de un proiectil cu o foarte mare viteza, cum ar face-o un glonte.
In partea opusa a acestei rani, craniul este zdrobit ca si cum proiectilul ar fi iesit. Un expert in medicina legala din Berlin a estimat dupa examinare ca gaura era identica cu cea cauzata de un glonte.
Acest craniu a fost descoperit la 18m adancime in actuala Zambie. Descoperirea este cu atat mai stranie cu cat ea nu este unica. Craniul unui auroch, o specie de bou salbatic disparut de 17 secole, prezenta o gaura neteda de forma rotunjita, semanand de asemenea mai mult cu o rana de glont. Scheletul a fost descoperit in fosta U.R.S.S. Animalul a trait mai multi ani dupa ce a primit aceasta rana.

1932 : o mumie de copil
Autorii de aur din Wyoming au descoperit mumia unei fiinte de 35cm inaltime. Aceasta mumie este o dovada ca “micutii oamenii” in care credeau indienii nu era o simpla legenda.
Dar, in 1979, mumia a fost studiata dupa radiografiile luate de dr. Gerge Gill, profesor de antropologie. Acest corp mic era, a concluzionat el, cel al unui copil sau fetus, apartinand poate unui trib de indieni preistorici. Probabil ca acesta a fost atins de anencefalie, o malformatie congenitala care explica proportiile sale adulte.
1973 : doua schelete de 100 de miloane de ani
In statul american Utah, buldozerele au scos la lumina zilei doua schelete in perfecta stare. Ele au fost examinate de profesorul de antropologie J.P. Marwitt. In opinia sa, formatiunea in care au fost inhumate scheletele dateaza de cel putin 100 de milioane de ani. Oasele nu au fost nici sparte, nici deranjate si nu au fost transportate din acel loc de inundatii. Aparent, cele doua personaje au murit in acelasi loc unde s-au gasit scheletele lor. Avand un aspect relativ modern, fosilele nu au fost cele ale unor hominizi primitivi.
Ceea ce este misterios in aceasta poveste este ca osemintele au fost fotografiate si filmate apoi trimise la universitatea din Utah. Dar, nimeni nu a cunoscut rezultatele datarii. Se stie ca seful lucrarilor, Lin Ottinger, a recuperat osemintele lasate negligent, dintr-un motiv necunoscut de Marwitt.
Amprente misterioase
Nicio teorie nu poate fi considerata viabila daca nu se bazeaza pe probe solide. Printre anomaliile din lumea in care traim, amprentele si fosilele stranii ne obliga de a revedea cele mai solide convingeri ale noatre.
Printre aceste urme si aceste schelete incredibile, unele descoperiri nu pot fi respinse. Nu le putem explica, insa trebuie sa le intelegem. Le putem oare ignora? Aceste anomalii sunt prea numeroase pentru a fi tratate intr-un singur dosar. Sa patrundem deci in aceasta calatorie a imposibilului. Descoperile pe care vi le prezentam sunt clasate in ordine cronologica.
Amprentele trecutului
Amprente de 270 milioane de ani
Pe o placa de calcar , de pe malul vestic al raului Mississippi la Saint Louis, in 1817, George Rappe a gasit amprente stranii. Ele masurau 266 milimetri lungime, 101 milimetri latime. Aceste amprente au fost studiate de etnologul Henry R. Schoolcraft care a facut urmatorul raport in 1822 : “Degetele de la picioare erau foarte departate si amprenta piciorului se afunda asa cum se vede la oamenii obisnuiti de a face marsuri lungi fara incaltaminte. Amprentele sunt de o mare precizie. Ele arata detaliile musculaturii si umflaturile calcaiului si degetelor. Toate indiciile conduc la concluzia ca aceste amprente dateaza din epoca in care solul era destul de mobil pentru a le conserva prin presiune si ca ele sunt autentice”.
Dupa datare, acest calcar ar fi trebuit sa se intaresca acum aproximativ 270 de miloane de ani.

1880 : amprente in Carbonifer
In muntii Cumberland (Kentucky), o pista de carute a scos la lumina zilei un strat de gresie din Carbonifer. Acest strat, vechi de 300 de milioane de ani, a revelat o serie de amprente : amprente de urs, amprentele unui animal apropiat de un cal mare si amprente de picioare de oameni. Degetele lor erau net marcate. Aceste urme au fost studiate de profesorul J.F.Brown, de la Colegiul Berea.
1938 : zece amprente de picioare
Dr. Wilbur Burroughs, de la facultatea de geologie a Colegiului Berea, a anuntat in 1938 descoperirea a zece amprente de picioare umanoide, intr-o gresie carbonifera de la Rockcastle. Picioarele masurau 240 de milimetri in lungime si 152 milimetri in latime. Marimea pasilor era de 45cm. Nu a gasit nicio urma de coada sau de membre anterioare. Microfotografia si infrarosiile nu au aratat nicio urma de fasonare artificiala. Numaratoarea microscopica a grauntelor de nisip a indicat o compresie a solului sub amprente. Asta indica, fara contestare, ca a avut loc o presiune a unui picior uman, imposibil de reprodus prin sculptura.
Roca care purta amprentele a fost estimata la 250 de miloane de ani. Din nefericire, aceasta roca a fost distrusa.
1968 : cea mai veche amprenta din lume
Un colectionar amator de fosile a descoperit in 1968 amprenta unui picior incaltat cu o sandala care zdrobea un trilobit.
Daca aceasta amprenta este ceea ce pare a fi, ea ar data de 300-600 milioane de ani. Amprenta a fost descoperita la Antilope Spring (Utah, S.U.A.). Sandala care zdrobeste un trilobit masoara 262 milimetri in lungime si 77 in latime. Calcaiul este putin mai uzat decat talpa.
La 20 iulie 1968, dr. Clifford Burdick, geolog la Tucson, a acceptat de a veni pe sit. El a descoperit la randul sau, intr-un strat de sist, amprenta unui picior de copil. El a aratat aceasta amprenta la doi geologi si la un paleontolog. Unul dintre geologi a admis ca ea a parea a fi cea a unui fiinite umane, dar paleontologul a respins descoperirea. Niciun om de stiinta nu a acceptat de a studia aceasta amprenta.
1971 : amprenta si vulcan
Amprenta unei fiinta umane parand a fugi de o eruptie vulcanica in directia fluviului Gediz, a fost descoperita in cenusa vulcanica in 1771 in Turcia.
Institutul de cercetare mineralologica din Ankara, a evaluat varsta cenusei la 250.000 de ani. Laboratorul medico-legal din Suedia a declarat amprenta de origine umana. Nimeni nu stie insa carui tip de umanoid apartine aceasta amprenta.
1976 : urme de picior si de dinozauri
Se pot observa pe fundul raului Paluxy (Texas, S.U.A.) urme de dinozauri. Autenticitatea acestor urme de-a lungul raului nu a fost contestata.
Geologul Jack Walper a masurat urma dintre amprente. El estimeaza ca aceasta a fost lasata de un dinozaur biped. In acelasi timp, acolo unde paleontologii nu mai sunt de acord, este ca aceste urme sunt insotite de amprente umane.
Se stie ca a fost dezvaluita o frauda. Mai multe persoane din regiune au declarat ca au sculptat amprente umane pentru a le vinde turistilor in timpul crizei din 1930.
Totusi, ei au declarat ca au realizat aceste copii plecand de la originale.
In 1976, Jack Walper si Jon Grun au explorat fundul acestui lac. Cu ajutorul unor diguri si pompe, ei au scos la suprafata amprente de dinozauri si de picioare umane. Ceea ce surprinde este ca amprentele erau scufundate . Ar fi trebuit deci de a lucra sub apa pentru a realiza amprentele false. Dupa observatiile lor, toate urmele prezentau pe conturul lor o perna insemnand ca corespunde presiunii unui picior, care se afunda in mal. Amprentele masoara in medie 455 milimetri in lungime si 125-175 milimetri in latime.

1931-1981 : amprente gigantice
In 1931, s-au descoperit amprente apartinand oamenilor in New-Mexico. In anul urmator, patru cercetatori care au studiat urmele au descoperit 13 amprente. In pofida marimii lor mari, le-au atribuit unei origini umane. De forma ovala, ele masurau 40-55 centimetri in lugime si 20-27 centimetri in latime. Pe acest sit s-a revenit in 1972, 1974 si 1981. S-au descoperit noi amprente in muntii San Andres. Nu este nicio indoiala asupra provenientii lor umana. Urmele au fost protejate in vederea cercetarilor viitoare.
Teorie privind formarea amprentelor inexplicabile
Dr. William Greely Burraughs, de la Colegiul Berea (Kentucky), a emis urmatoarea ipoteza :
Daca o depresiune se formeaza intr-o roca purtatoare de fosile, ea se poate umple timp de mult timp cu sedimente. Aceste sedimente devin materialul in care se fosilizeaza amprenta unui picior. Aceasta faza secunda de fosilizare fiind incheiata, roca de formatie recenta poate sa apara din soclul vechi. Noile fosile par deci contemporane primelor.
O obiectie majora la aceasta teorie
Fosilele anormale se intalnesc la jonctiunea stratelor sedimentare insa si in adancimea rocii care nu arata niciun semn de formare discontinua. Studiul straturilor nu arata nicio discordanta in majoritatea cazurilor.
Principiul de baza al stratigrafiei este ca straturile cele mai tinere se depun pe cele mai vechi. Aceasta ordine poate fi uneori bulversata. De exemplu, deriva continentelor sau formarea muntilor creand cateodata rasturnari ale straturilor.
O discordanta este deci o veche suprafata de eroziune care este situata intre doua straturi ca urmare a unui fenomen neasteptat. Dar aceste discordante complica enorm seria straturilor si deci reconstituirea istoriei Terrei. In cazul amprentelor noastre stranii, nu a fost observat niciun fenomen de acest gen.
enigme.ro

miercuri, 4 mai 2011

2012 sau 2011

2012 sau 2011?

2012 - O PERSPECTIVA NOUA                                                         
 
 
 
Culturi intelectuale
S-au conturat doua culturi intelectuale diferite, in jurul celor doua posibile date de sfarsit, una bazata pe credinta subiectiva (21 Decembrie 2012) si una bazata pe dovezi (28 Octombrie 2011).
Aceste doua culturi difera aproape la fel de mult una de cealalta, pe cat oricare dintre ele difera de calendarul Gregorian.
Propunerea referitoare la data de 21 Decembrie 2012 se bazeaza pe supozitia nedovedita cu referire la importanta ciclului precesional pentru omenire si, in mod surprinzator, in conformitate cu informatiile mele, nici un sustinator al acestei date de sfarsit nu a depus efortul de a dovedi aceasta presupunere fundamentala.
In contrast, data de 28 Octombrie 2011 se bazeaza pe dovezi stiintifice solide, cu referire la faptul ca cele Noua Lumi (Inferioare) si Treisprezece Ceruri, cunoscute din vechi surse Mayase, realizeaza cu adevarat o descriere a evolutiei cosmice, sub toate aspectele ce o caracterizeaza.
 
 
Mai mult, in vreme ce exista dovezi solide care justifica profetiile si prezicerile Mayase, bazate pe trecerile intre baktuni, katuni, tuni etc, niciun text Mayas vechi nu mentioneaza ciclul precesional de 26.000 de ani.
Intrucat cei care sustin data de 21 Decembrie 2012, ca data de sfarsit, nu identifica in cadrul calendarului Mayas puncte de trecere care sa paveze calea pentru data de sfarsit pe care o sustin, ipoteza lor nu este verificabila in urma previziunilor efectuate, acesta fiind semnul distinctiv al oricarei teorii stiintifice autentice.
In consecinta, trebuie clasificata drept credinta, mai degraba decat stiinta. Bazata exclusiv pe o credinta, s-a conturat si dezvoltat ulterior o intreaga cultura in jurul datei de 21 Decembrie 2012, intrucat serveste ca ecran ideal de proiectie pentru fantezii, temeri si sperante; mai degraba decat ca o realitate ce poate fi dovedita si inteleasa din punct de vedere stiintific, pe baza structurilor din calendarul Mayas.
Data de sfarsit, fixata pe 28 Octombrie 2011, poate fi cu toate acestea inteleasa si explicata din punct de vedere rational. Ea poate fi de asemenea coroborata cu indeplinirea anumitor previziuni, cele de ultima ora apartinandu- mi mie insumi, conform carora va surveni o prabusire economica; iar atunci cand isi va face aparitia: Indiferent de formele pe care o asemenea prabusire [financiara] le poate imbraca, se pare ca oportunitatea optima de instalare a acesteia este situata in amurgul celei de a Cincea NOPTI, in Noiembrie 2007 [in termeni precisi a 19-a] (Calendarul Mayas si Transformarea Constiintei page 233).
In conformitate si in consens cu aceasta previziune, economistii au convenit asupra faptului ca ea s-a instalat incepand din Decembrie 2007.
Aceasta previziune a fost intr-adevar formulata deja in prima mea carte redactata in limba engleza Solving the Greatest Mystery of Our Time: The Mayan Calendar (Dezlegarea celui mai Incitant Mister al Timpurilor Noastre: CALENDARUL MAIAS) scrisa in decursul anului 1999 si publicata in 2001 (pagina 187).
Previziunea constituie efectiv o paralela directa cu profetia celebra, realizata de Edgar Cayce, a momentului prabusirii bursei din New York; in cazul respectiv pronuntata cu aproximativ zece ani inainte si, in consecinta, considerabil anterior oricarei posibile estimari a unui dezastru economic, realizata de un expert in probleme economice.
Cu toate acestea, nu pretind sa detin abilitati psihice neobisnuite; In schimb, aceasta previziune atesta faptul ca, in ceea ce priveste data precisa de 28 Octombrie 2011, misterul calendarului Maias a fost dezlegat cu acuratete.
Acuratetea acestor preziceri poate fi verificata de oricine manifesta interesul de a examina paginile justificative din cartile mele. In contrast, niciun sustinator al teoriei conform careia data de sfarsit a calendarului Mayas este 21 Decembrie 2012 nu a emis o previziune similara si nu-si prea poate aroga meritul de a fi emis cel putin o previziune corecta, pe baza calendarului Mayas.
Aceasta realitate ar trebui sa ridice un mare semn de intrebare pentru orice cautator al unei cai autentice de intelegere a sensului si finalitatii evolutiei unei civilizatii, pe baza calendarului Mayas.
 
Natura timpului
Inainte de a aprofunda consecintele practice ale aderarii la o interpretare a calendarului Mayas, bazata pe dovezi sau bazata pe convingeri subiective, cred ca este necesar a initia si dezvolta o discutie asupra: naturii timpului si asupra caracterului aparte al calendarului Mayas.
Cu alte cuvinte, este important sa stim daca exista o ratiune in virtutea careia sa abordam si sa fim preocupati de calendarul Mayas. Oare de ce, spre deosebire de toate celelalte calendare, cel Mayas are o data de sfarsit?
Raspunsul la aceasta intrebare rezida in faptul ca acest calendar, cel Mayas, exprima un tip de timp cu totul diferit de celelalte calendare.
Majoritatea calendarelor, cum ar fi cel Gregorian, Musulman, Buddhist sau Evreiesc, se bazeaza pe cicluri astronomice si reflecta timpul continuu. Ele descriu un timp mecanic masurabil, un aspect al timpului pe care Grecii l-ar numi Chronos si care, de altfel, este singurul recunoscut de catre lumea moderna.
Intrucat ciclurile astronomice, fie ca sunt cicluri ale Lunii, Pamantului, sau ciclul precesional, vor continua si in decursul urmatoarelor miliarde de ani, nu exista asadar vreun motiv in virtutea caruia calendarele pe aceasta baza ar trebui sa se sfarseasca.
Timpul exprimat de calendarul Mayas
Calendarul Mayas are cu toate acestea o data de sfarsit, ceea ce implica faptul ca trebuie sa se bazeze pe un alt tip de timp decat timpul mechanic, iar data sa de sfarsit trebuie sa fie pusa in discutie pe fundalul timpului bazat pe constiinta – pe care Grecii l-ar numi Kairos. Trebuie asadar sa ne intrebam care ar putea fi originea acestuia.
Daca ne orientam inspre sursele de odinioara, pentru a regasi informatii cu privire la originea Numaratorii Mayase Lungi, nu se afirma ca aceasta s-ar baza pe vreun ciclu astronomic*.
In schimb, sursele Mayase, de exemplu Templul Inscriptiilor din Palenque, afirma in mod explicit ca Numaratoarea Lunga se bazeaza pe Arborele Lumii, care, in cadrul altor culturi, este de obicei mentionat ca Arborele Vietii.
In conformitate cu informatiile pe care le voi prezenta detaliat in cartea pe care o voi publica in curand The Purposeful Universe (Universul creat cu Scop Precis), Timpul Mayas este de fapt cuantificat si descrie diferite transformari cuantice ale Arborelui Cosmic al Vietii. Intotdeauna, pe fundalul unor asemenea transformari cuantice in timp, si nu in contextul ciclurilor astronomice in curgere continua, putem intelege atat momentele definitorii ale vietilor noastre, cat mai ales ale civilizatiilor umane.
Timpul Mayas, Data de sfarsit si Arborele cosmic – Mit demonstrat stiintific si implicatii
Arborele Cosmic al Vietii situat in centrul universului nostru, dincolo de aceste transformari cuantice, a fost descoperit de stiinta moderna numai in 2003. Cu toate acestea, faptul ca este real si nu numai un simbol sau mit, impune o revolutionare a modului in care percepem si ne raportam la existenta ca intreg. El Afecteaza nu numai stiinta, ci are implicatii asupra modului de intelegere a profetiilor, care adesea includ referinte la Arborele Vietii. Astfel, inclusiv Apocalipsa face trimitere la el si pare sa ne trimita pe noi insine la consienta din zorii timpului.
 
 
Intrucat calendarul Mayas isi are obarsia in Arborele Vietii, nu numai fiecare zi, ci de asemenea fiecare katun, baktun, pictun etc. este asociat unui simbol, cum ar fi un semn al zilei si un numar, fiecare exprimand simbolic diferitele sale stari cuantice. Aceste stari creeaza apoi erele geologice si istorice ale evolutiei cosmice, la care civilizatia Mayasa face referire ca epoci.
Numerosi oameni se asteapta la o un salt cuantic, atunci cand calendarul Mayas se va sfarsi – si pe buna dreptate – insa un ciclu astronomic continuu nu va da, prin definitie, niciodata, nastere unor unor salturi cuantice.
Ratiunea in virtutea careia calendarul Mayas este in masura sa explice atat de multe salturi cuantice din marturiile fosile si atat de multe modificari de paradigma in cadrul istoriei omenirii (care este departe de a fi lenta si lineara) rezida in faptul ca, spre deosebire de alte calendare, acesta este cuantificat.
Adevarata semnificatie a Datei de Sfarsit (Transcenderea, Inaltarea,)
Intelegerea timpului mayas ca fiind cuantificat ne ofera de asemenea o cale plina de semnificatii in a aborda asa-numita data de sfarsit, in care nu este nici macar potential tainuita o data prestabilita de sfarsit al lumii. (Acesta este motivul pentru care niciunul dintre cei care au aderat la data de28 Octombrie 2011 nu a pretins ca aceasta ar constitui un sfarsit prestabilit al lumii.)
Data de sfarsit pur si simplu reflecta momentul in care Arborele Cosmic al Vietii isi va fi atins cea mai inalta stare cuantica. Aceasta realitate implica faptul ca nu este inceputul unui nou ciclu, si numai pe aceasta baza se poate intelege si accepta din punct de vedere rational, ca aceasta stare va prilejui si va contribui la crearea mileniului de pace din “Noul Ierusalim”, termenul sub care este denumita noua lume in Apocalipsa. Pentru a recurge la o metafora Hindsa similara, devine logic ca atingerea starii celei mai elevate inseamna eliberarea din Roata (ciclurile) Karmei.
 
 
 
Cei care vor fi studiat calendarul Mayas argumentat cu dovezi vor sti ca aproape toate conflictele si deflgratiile din istoria omenirii izvorasc din transformarile cuantice dintre energiile cosmice, si vor sti de asemenea ca, numai atunci cand acestea se vor sfarsi, pot nutri speranta in ivirea si manifestarea unei lumi sub semnul armoniei.
Asadar, in aceasta interpretare a calendarului Mayas nu este nici un motiv pentru a crede ca data de sfarsit inseamna si sfarsitul vietii sau o “Zi a Judecatii de Apoi”, cand lumea este predestinata a se incheia.
Ceea ce intr-adevar semnifica data de sfarsit este ca, in 28 Octombrie 2011, transformarile energetice se vor incheia si, asadar, nu este surprinzator ca numerosi oameni simt intuitiv ca anul ce va urma, 2012, are o semnificatie speciala. Procesele care au actionat evolutia cosmica pana acum nu vor mai fi operationale; iar dupa o perioada de echilibrare, fiintelor umane li se va permite sa-si creeze ei insisi evolutia.
Insemnatatea reala este, din perspectiva mea, ca data de sfarsit nu constituie inca o alta transformare. Constituie in schimb sfarsitul tuturor transformarilor care au fost provocate de alternantele intre starile cuantice ale Arborelui Vietii pana in acest moment si pana la acest punct, exemplificate prin transformarea cuantica mentionata anterior, ce a condus la declinul economic, odata cu amurgul celei de a Cincea Nopti.
O asemenea viziune a noii Gradini a Edenului (cu toate ca pe un nivel mai inalt) este in mod evident lipsita de un fundament rational, pentru cei care pledeaza pentru analizarea si interpretarea calendarului Mayas, din perspectiva bazarii sale pe cicluri astronomice mecanice, conform careia va incepe un nou ciclu. Dorinta si actul de a intelege eliberarea omenirii si o viitoare intoarcere la Gradina Paradisiaca pur si simplu crediteaza si acorda forta de argumentare, timpului cuantificat. Este ilustrat astfel un principiu important, si anume ca, desi calendarul Mayas, bazat pe dovezi nu ridica dificultati de intelegere, in acelasi timp nu este de importanta minora si nu este caracterizat de banalitate. Nu constituie ceva care sa fie aruncat, in mod pripit si nechibzuit, in vechea cutiuta a gandirii, de teorii si rationamente. Calendarul Mayas este, in mod fundamental, diferit de orice alt calendar si iata de ce si in ce mod merita profunda consideratie si respect.
Criza economica – O perspectiva “adanca si inalta” si PREVIZIUNI
Din aceasta perspectiva, conform careia ne apropiem de incheierea schimbarilor ciclice si de atingerea celei mai elevate stari cuantice a universului, este de asemenea logic ca aceasta criza economica pe care o traversam nu constuie numai o “recesiune” sau o “depresiune”, similara celei in care am fost cufundati in trecut, de catre Noptile din Calendar.
Declinul constituie, in schimb, inceputul sfarsitului pentru ciclurile din economie. Cu toate acestea, intrucat stim din studiul calendarului Mayas faptul ca perioadele de timp in care economia se prabuseste reprezinta Noptile, putem emite cateva previziuni cu privire la modul de manifestare a acestui sfarsit al ciclurilor economice.
Prima pulsatie a procesului de prabusire economica a fost asadar generata de intrarea in a Cincea Noapte si s-a manifestat printr-o diminuare a cresterii economice, cadere a valorilor bursiere si amplificare a numarului de concedieri si prescrieri ipotecare.
La ora actuala, in momentul de fata, ne aflam intr-o perioada situata intre doua asemenea nopti si anume, in decursul celei de a Sasea Zile (vezi Figura de mai jos), in cadrul careia aceleasi procese se deruleaza mai lent si chiar pot imbraca forma unei temporare rasturnari de situatie. In apropierea momentului de inceput (amurgul) al celei de a Sasea Nopti, in data de 8 Noiembrie 2009, ne putem cu toate acestea astepta la o intensificare a crizei economice si la o prabusire a dolarului american, iar, o data cu acesta, la prabusirea intregului sistem financiar/monetar mondial prestabilit.
Numerosi factori pot declansa un asemenea eveniment, insa este important sa intelegem ca oricare ar fi factorul declansator, acesta putand fi chiar si un anume tip de eveniment politic, CAUZA GENERATOARE este de fapt ENERGIA ACESTEI NOPTI.
In paranteza fie spus, acesta este motivul pentru care este atat de important ce vom face cu ENERGIA RENASTERII din cea de-a doua jumatate a celei de Sasea Zile
 
 
 
Implicatii
Nu putem decat sa ne imaginam forma de manifestare si insemnatatea unei asemenea prabusiri; simt, cu toate acestea, ca este evidenta pentru toata lumea amploarea consecintelor asupra vietilor de fiecare zi. Din cauza dificultatilor intampinate si traversate, numerosi oameni ar putea sa-si piarda credinta in aceasta Creatie, sau sa creada ca suntem pedepsiti.
Eu am o perspectiva diferita: Constiinta Civilizatiei Galactice a planificat cu anticipatie instalarea unui mecanism de protectie pentru planeta, in primul rand, prin oprirea proliferarii - procedeu la care ar recurge orice medic oncolog, inainte de a demara procesul de vindecare**.
Dupa cum cititorul nostru poate observa, am atins un punct fierbinte in cadul discutiei noastre asupra datei de sfarsit a calendarului Mayas, care este de o importanta cruciala, intrucat de el depinde felul in care ne raportam la viitor. Acesta nu costituie nici talmudism academic, nici fantezii New Age cu capul in nori.
v Cei care propovaduiesc data Mayasa de sfarsit, pe baza de dovezi, ca fiind 28 Octombrie 2011, pot pe drept cuvant sfatui oamenii sa se pregateasca pentru aceasta criza economica, ce va continua si se va intensifica in decursul celei de a Sasea Nopti.
v Cei care pledeaza pentru data de 21 Decembrie 2012 dau cu toate acestea dovada de perseverenta in propria lor logica si sunt apti sa continue a emite proiectii pe acest ecran fantasmagoric, in viitor. De fapt, ceea ce acesti oameni le spun celorlalti este “Nu va pregatiti acum pentru Noua Lume! Asteptati pana la transformarea din 21 Decembrie 2012!”, intrucat ei nu admit existenta altor transformari cuantice, inainte de acest punct din timp.
A sti data exacta de sfarsit este asadar de importanta cruciala pentru oameni, intrucat este singura cale de care dispun, pentru a fi informati asupra transformarii cuantice pe care o traverseaza in momentul prezent, in vreme ce numerosi oameni care pledeaza pentru data de 21 Decembrie 2012 nu fac decat sa adere la o tendinta de masa si sa faca tapaj in cadrul acesteia, pentru a strange sufragiile (si pentru a vinde diverse produse);
Simt ca este vremea ca acestia sa ia in considerare raspunderea pe care si-o asuma si consecintele pe care aceasta atitudine le implica, la randul ei, pentru ceilalti oameni.
Probabil ca nu constituie numai o intamplare faptul ca primul film important pe aceasta tema, produs la Hollywood, cu siguranta intentionat a induce confuzie si a deruta oamenii, cu privire la calendarul Mayas, si trambitand data de 21 Decembrie 2012, are programata data de lansare in decursul lunii Noiembrie 2009, exact in amurgul celei de a Sasea Nopti.
Mijloacele dominante de informare in masa vor utiliza apoi data de 21 Decembrie 2012 pentru a manipula adevarul – si intotdeauna exista dintre cei care joaca dupa cum li se canta. Este destul de usor sa observam cine sunt cei interesati in prezentarea calendarului Mayas de o astfel de maniera – cu data de sfarsit proiectata intr-un moment din viitor, cand orice aliniere cu aceasta va fi tardiva.
Cum sistemul monetar international se va prabusi in decursul celei de a Sasea Nopti, realitatea poate lua cursul uneia dintre urmatarele doua directii.
v Se va indrepta fie in directia unei organizari din radacina a unei noi economii, fara banci, interese sau crestere, care va contribui la crearea unei lumi fara dominare. O prabusire a sistemului monetar international prestabilit, in special daca este asociata cu un moratoriu de datorii, detine potentialul de a pava calea pentru o lume cu adevarat caracterizata de egalitate, ce se bazeaza pe cooperarea de bunavoie, si pe care lacomia nu o va distruge. Acesta constituie preludiul existentei unui sistem bancar si monetar organizat in interesul unei minoritati si actionat de nazuinta inspre valori abstracte, si nu de nevoile umane.
Ø Cu toate acestea nutresc convingerea ca ar fi o naivitate sa speram si sa credem ca o astfel de implementare a Noii Lumi, in conformitate si consens cu Planul Cosmic, se poate derula fara a intampina rezistenta. Unii doresc sa se agate de puterea pe care o detin asupra celorlalti. Pentru altii, si mai numerosi, prabusirea ordinii prestabilite de dominare ar constitui un soc, deoarece le-ar distruge senzatia de securitate pe care o traiesc in cadrul unei lumi cu care s-au obisnuit.
v Bancherii, guvernele, corporatiile media si institutiile dominante de pe tot cuprinsul lumii vor urmari sa implementeze o moneda globala unica si sa-si pastrez controlul, lucru pentru care sunt foarte bine pregatiti (tehnologia RFID – Identificarea prin Radio-Frecventa – pas final: “Digital Angel”; – s-a demarat implementarea acestor sisteme tehnologice “de ultima ora”, in institutii etc.)
Ø Aceasta realitate se va manifesta in special daca oamenii nu vor deveni constienti si nu vor accepta calendarul Mayas, argumentat cu dovezi si daca nu vor fi capabili sa perceapa si sa accepte aceasta perioada dificila, ca parte a unui proces menit sa duca la o noua lume.
Nutresc insa, de asemenea, si convingerea ca aceasta Civilizatie Universala va aduce cu sine o noua constienta intru unitate, purtand la randul ei fericirea extatica de A FI, precum si Iubire si Compasiune pentru tot ceea ce exista, sub forma in care exista.
Ø Astfel, este posibil ca starea de fapt sa nu devina “mai buna”, conform viziunii si in termenii vechi ordini economice,
Ø Insa viata va deveni mai placuta, datorita atingerii unui nou nivel de constiinta, care permite o alta perceptie asupra starilor de fapt.
Ø Astfel, in anii care vor urma, sa ne asteptam la un amestec derutant de dezvoltari ale unor tendinte aparent conflictuale.
Un aspect capital al pregatirii pentru viitor este cunoasterea si acceptarea faptului ca acest calendar, cel Mayas, argumentat cu dovezi, se sfarseste pe 28 Octombrie 2011, ceea ce le ofera oamenilor o cota de nivel pentru ritmurile in care lucrurile vor evolua, chiar daca, dupa aceasta perioada, va fi necesara o anumita perioada de timp pentru sedimentare.
Viziunea care rezulta din cele prezentate, cu referire la vremurile care vin, nu consta nici in faptul ca “lumea se va sfarsi”, nici ca “vom trai fericiti, fie pana la adanci batraneti, fie pentru totdeauna”, la o anumita data prestabilita din viitor. In schimb, ni se deruleaza in fata ochilor un scenariu destul de complex, bazat pe cele mai solide si sugestive dovezi, asupra viitorului. Acesta are multe elemente in comun cu scenariul nasterii dificile a “Noului Ierusalim”, dupa cum ne este prezentat in Apocalipsa. Aceasta Carte mentioneaza si accentueaza ca nu va fi, cu toate acestea, o lume accesibila tuturor si descrie un scenariu care, cu siguranta, va solicita din partea noastra forta spirituala si integritate morala, pentru a fi invingator. Nu vreau sa atasez conotatii religioase discutiei de fata, insa pentru orice aspirant la accesul in aceasta noua lume este evident ca trebuie sa fie un adevarat si sincer cautator al Adevarui si ca trebuie sa evite explicatiile simpliste.
Chiar daca acest calendar Mayas are astfel un caracter universal si poate fi, in esenta sa, comparat si asociat Apocalipsei, este cu toate acestea important sa vedem si felul in care Mayasii contemporani isi percep si interpreteaza data de sfarsit.
Perspectiva Mayasilor din Zilele Noastre
v Fireste, unii dintre ei sunt bucurosi de atentia mondiala indreptata spre calendarul lor si pot chiar crede ceea ce arheologii peroreaza referitor la data de 21 Decembrie 2012 (Numaratoarea Lunga propriu-zisa, pe care se bazeaza aceasta data a fost indepartata din sistemul Mayas cu multa vreme in urma, iar aceasta data le-a fost propusa de arheologii moderni). Cu toate acestea, surse de o mai inalta autoritate, cum ar fi Don Alejandro Oxlaj, membru al Consiliului celor Varstnici, nu adera la aceasta tendinta de masa.
Oricine a vizionat si audiat interviul pe care i l-am luat acum doi ani (disponibil pe DVD si oferit prin Mayan Majix) a putut constata ca el respinge data de 21 Decembrie 2012, aceasta reprezentand o eroare de calcul. (Fapt care, la vremea respectiva, a fost o surpriza in ceea ce ma privea).
El de asemenea emite profetia celor Treisprezece Baktuni si 13 Ahau, care se suprapune datei de 28 Octombrie 2011 (care este, de fapt, 13 Ahau).
Spre deosebire de mine, el nu specifica o data de sfarsit, desi am convenit asupra faptului ca ultima modificare de katun (debutul perioadei profetice a celor 7200 de zile de pe urma) a avut loc in 1992.
In preajma acestei modificari de katun, in data de 10 Februarie 1992 putem constata derularea unor evenimente majore, o transformare cuantica, care au schimbat fata lumii:
- sfarsitul Razboiului Rece si prabusirea Uniunii Sovietive (25 Decembrie 1991),
- instituirea Uniunii Europene (7 Februarie 1992) si
- lansarea World Wide Web (August 1991).
La vremea modificarii de katun, predicata de sustinatorii datei de 21 Decembrie 2012 (John Jenkins declara data ca fiind 13 Aprilie 1993, in cadrul documentarului “Ziua Judecatii de Apoi”, difuzat pe un canal televizat de Istorie), noua lume se va fi instaurat deja.
De asemenea, in viitor, oamenii care vor fi adoptat aceasta data de sfarsit se vor afla deja intr-o rastoaca, in ape moarte, fata de ceea ce se petrece, cu adevarat, in lume.
Concluzii
Toate acestea demonstreaza caracterul crucial al acestei date de sfarsit; iar cei care doresc sa participe constient la transformarile cuantice care se prefigureaza, si cei care doresc sa se inalte pe valurile creatiei ce vor fi generate, vor rata aceasta oportunitate, daca vor respinge calendarul Mayas, argumentat cu dovezi si data de sfarsit ca fiind 21 Octombrie 28 2011.
Daca alegeti sa ignorati evidenta si sa plecati urechea la profetii ce propovaduiesc “alinierea din 21 Decembrie 2012”***; aceasta optiune ar putea avea consecinte dramatice pentru propria viata si, de asemenea, asupra modului in care va raportati la viitor. O data cu accelerarea timpului in Lumea Galactica Inferioara, diferenta de 420 de zile dintre cele doua date de sfarsit este, literalmente, la fel de semnificativa precum cea dintre zi si noapte.
Carl Johan Calleman
Seattle, May 15, 2009 (1 Kan
* Nici un text Mayas stravechi nu vorbeste despre semnificatia datei de sfarsit a Numaratorii Lungi. Inceputul Numaratorii Lungi este cu toate acestea discutat in diferite locuri, iar o sursa demna de atentie este reprezentata de Freidel, Schele si Parker, Maya Cosmos (Cosmiviziunea Maya), paginile 59-122, The Hearth and the Tree (Caminul si Arborele).
O sursa semnificativa pentru intelegerea modului in care viata politica a vechilor Mayasi era dominata de cicluri temporale non-astronomice este reprezentata de Prudence Rice, Maya Political Science (Stiinta Politica Mayasa).
Cei care manifesta interes pentru faptul si modul in care profetiile acestora se bazau pe cicluri non-astronomice, pot studia profetiile conform katunilor din Cartile lui Chilam Balam.
** Nu cred personal ca exista un Dumnezeu care intervine in Creatie, pentru a-i schimba cursul (Aceast fapt ar implica pentru inceput ca Creatia nu este perfecta). Felul in care functioneaza consta in faptul ca Lumea Inferioara Galactica favorizeaza emisfera cerebrala dreapta, in detrimentul celei stangi, care opereaza cu valorile abstracte, si acesta este motivul pentru care ne confruntam cu cu o prabusire a valorilor abstracte, cum ar fi cele digitale (cifrele) din computerele bancilor si facturile pe suport de hartie. Intr-un interviu cu Larry King, in urma cu cateva luni, Bill Clinton a afacut afirmatia conform careia o treime din averea lumii a fost “stearsa” in decursul ultimului an. Acesta constituie un exemplu extrem de sugestiv asupra gandirii in termeni de valori abstracte. In realitate, nici o valoare reala nu a fost stearsa. Ceea ce a fost sters a fost, de fapt, o treime din cifrele stocate in memoria computerelor si afisate de ecranele monitoarelor bancilor. Aceasta prabusire a valorilor abstracte este inca departe de a-si fi atins capatul.
*** Aceasta asa-numita aliniere a avut loc de fapt in decursul anului 1998, insa este prezentata foarte rar, intrucat nu ar fi in interesul corporatiilor media, care acum vand “fenomenul 2012”
Sursa : Editura For You

ACTUALIZARE :
 
 
Cu mii de ani in urma, mayasii preconizau ca, in data de 21.12.2012, lumea noastra se va sfârsi prin foc.
În urma cu 3500 de ani, civilizatia Maya punea bazele unei stiinte care acum este numita astronomie. Au pus la punct un sistem calendaristic care determina cu acuratete structura anului solar, divizat în 18 luni a câte 20 de zile fiecare, plus o perioada „nefericita” de cinci zile care corespundea sfârsitului de an. Au calculat date astronomice pentru perioade de milioane de ani, cât si ciclurile prin care aceasta planeta trece ireversibil. Bineînteles, toate acestea sunt sustinute în ziua de azi de stiinta. Înca de pe atunci, au calculat oscilatia axei terestre care, cu cicluri de 26.000 de ani, schimba continuu pozitia aparenta a stelelor, iar la nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori într-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. În prezent, ne apropiem de aceste doua mari schimbari, aflându-ne la sfârsitul acestui mare ciclu, dar si la începutul unuia nou. Civilizatia Maya, caracterizata de o înalta spiritualitate, a prezis prin calcule astronomice, si nu numai, evenimente pentru o lunga perioada de timp, chiar si data exacta a disparitiei propriei civilizatii.
Calendarul mayas, considerat drept cel mai exact si bine calculat calendar din istoria civilizatiilor, ia sfârsit în data de 21.12.2012. Ei spun ca pe 21.12. 2012 va culmina alinierea soarelui nostru cu stelele din centrul Caii Lactee! La aceasta data, lumina si umbra îl vor proiecta pe Sarpele cu pene coborând pe treptele piramidei Chichen Itza, care are la baza un cap mare de sarpe sculptat în piatra. Pe 21.12.2012, în jurul orei 11.11, coada sarpelui proiectata din vârful piramidei va tinti exact înspre constelatia Pleiadelor, într-o aliniere asemanatoare celei pe care o au piramida lui Quetzalcoatl din Teotihuacan. Atunci, cred mayasii, odata cu revenirea pe pamânt a lui Quetzalcoatl, lumea noastra se va sfârsi prin foc, iar pântecele cosmic Hunab Ku va da nastere unui nou soare, numit de mayasi Cel de-al Saselea Soare, o alta lume mai evoluata urmând sa se nasca. Iar daca va întrebati ce e adevarat din toate acestea, ei bine, oamenii de stiinta, inclusiv Pentagonul (pentru ca noi masuram totul numai prin stiinta, si nu prin spiritualitate) raspund afirmativ la toate acestea.La data solstitiului de iarna 2012, soarele se va afla în aliniamentul galactic, adica va fi pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care împarte în doua Calea Lactee, divizånd-o în doua emisfere).
Bineînteles ca, în ceea ce priveste Sarpele cu pene si toata descrierea simbolica prezentata mai sus, trezeste ras si ironie din partea acestei civilizatii atât de ancorate în materialism, vanitate si… infinit, vorba lui Einstein. Ma întreb, oare se stie ce reprezinta simbolul ancestral al caduceului pe care îl vedem ca troneaza mare pe cladirea Camerei de Comert si la unele centre medicale? Si uite ca folosim fel si fel de simboluri ancestrale care sa ne reprezinte institutiile doar asa… ca arata bine si impunator. Dar ce ar crede daca le-ai spune ca e vorba de sarpele kundalini, respectiv canalele ida si pingala sau „sarpele cosmic”, cum mai e denumit de shamani?

Dar sa mergem mai departe si sa vedem ce ne spun oamenii de stiinta si Pentagonul, care a pus pe jar toate marile publicatii de pe întreg mapamondul.Între suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electromagnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O. Schumann, in 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra. Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann sau pulsul Terrei a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita în domeniul militar. Din 1980, rezonanta a început sa creasca, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru înseamna ca ziua are numai 16 ore, în loc de 24, cât era odinioara. De altfel, fiecare dintre noi si-a dat seama de accelerarea timpului. Multi se plâng ca nu le ajunge ziua pentru ceea ce au de facut. În acest ritm, în 2012, timpul va ajunge la punctul 0. Odata cu Rezonanta Schumann, creste nivelul vibrational al oricarei fiinte de pe Terra (ceea ce e logic, si nicidecum paranormal). În ultimii mii de ani, liniile de câmp magnetic ieseau din Polul Sud si intrau pe la Polul Nord. Oamenii de stiinta au observat însa ca acest câmp magnetic stabil începe sa se schimbe, sa slabeasca. În ultimul secol, slabirea a fost de 10-15%, iar în ultimii ani s-a accelerat tot mai mult.
Pe scurt, ne putem astepta la cataclisme de proportii mari, schimbari severe si bruste de clima, regiuni inundate, acoperite de apa si o restructurare geofizica. Ce se va întâmpla din punct de vedere spiritual la nivel planetar, ramâne de vazut. Exista câteva ipoteze vizavi de schimbarile în plan energetic si spiritual:
- vise intense;
- creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai înalte;
- timpul se contracta;
- corpul fizic a început sa se schimbe, se creeaza un nou corp de lumina;
- cresc abilitatile intuitive si de vindecare, dovada multimea de bioterapeuti aparuta în ultimul timp;
- structura interna a ochiului uman se transforma în functie de capacitatile latente ale fiintelor, nou-nascutii au capacitatea telepatica mult marita;
- toate bolile incurabile ale secolului XX vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul;
- cea de-a cincea lume se sfârseste în 1987, a sasea Lume începe în 2012 (conform mayasilor);
- vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi, vom depasi cunostintele actuale despre Timp si Spatiu, vom depasi necesitatea Banului, dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a patra;
- vom intra în Dimensiunea a cincea, planeta Terra si întreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si întregul Univers, ADN-ul uman va fi reprogramat si îmbunatatit si va avea 12 spirale în loc de doua.